Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Traumaheli ingezet bij melding persoon te water

Toegevoegd: 06-09-2022, 15.53 uur - Update: 07-09-2022, 15.52 uur
Door: Roland de Jong

BUGRH-HAAMSTEDE - Een traumahelikopter is vanmiddag geland bij het strand van Burgh-Haamstede na een melding over een persoon te water. Het slachtoffer is per helikopter naar Goes gebracht.


Het incident speelde zich af nabij De Punt aan de Kampweg. Even na 14.00 uur werden ambulanceteams en een strandjeep van de brandweer opgeroepen om hulp te verlenen. Volgens de politie, die eveneens ter plekke ging, werd gemeld dat er iemand te water was geraakt en werd hierop een zoekactie opgestart. Vervolgens hebben de hulpverleners zich over het slachtoffer ontfermd.

Rond 15.10 uur werd de patiënt per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Twintig minuten later was de helikopter weer onderweg naar de basis in Amsterdam. Bij het landen en opstijgen op de helikopterlandingsplaats bij het Adrz in Goes stond de brandweer stand-by.

Wat het slachtoffer precies is overkomen, kon de politie dinsdagmiddag niet zeggen. De brandweer heeft inmiddels bevestigd dat ter plekke door een andere persoon een drenkeling uit het water is gehaald en dat deze vervolgens is overgedragen aan de hulpdiensten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren