Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 35 km

Code geel vanwege onweersbuien in Zeeland

Toegevoegd: 06-09-2022, 18.37 uur
Code geel vanwege onweersbuien in Zeeland
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanavond en vannacht worden onweersbuien voorspeld en daarom heeft het KNMI voor onder meer de provincie Zeeland code geel afgekondigd.


In de tweede helft van de avond bereiken volgens het KNMI regen- en onweersbuien het zuidwesten van het land. De buien trekken vannacht van zuidwest naar noordoost over het land en verlaten het noordoosten aan het begin van woensdagochtend. Tijdens de buien is kans op blikseminslag. Ook kan er plaatselijk in korte tijd veel regen vallen, zo waarschuwen de meteorologen.

Volgens het KNMI kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. Het advies is om open water en open gebied te mijden en niet te schuilen onder bomen. Verder wordt aangeraden weerberichten en waarschuwingen te volgen. Code geel geldt in Zeeland tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 03.00 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (7-9-2022 om 12:24)
het moet niet gekker worden zeg .heb je eens een bui regen met onweer wat vrij normaal is hoor ,beginnen ze gelijk over code geel en kans op bliksem inslag .ja dat is altijd mogelijk he bij een onweersbui en wat minder die code's gebruiken zou ook wenselijk zijn omdat wanneer je deze echt nodig heb de mensen er terecht geen geloof meer aan hechten
Cookie-instellingen beheren