Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt gelblasters in beslag in Middelburg

Toegevoegd: 06-09-2022, 19.06 uur
De in beslag genomen gelblasters.
De in beslag genomen gelblasters.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagmiddag in Middelburg een jongen staande gehouden die op iemand had geschoten met een zogeheten gelblaster. De twee speelgoedpistolen van de jongen zijn in beslag genomen.


Het incident deed zich voor nabij winkelcentrum Dauwendaele aan de Vrijlandstraat. Volgens de politie schoot de bestuurder van een bromfiets al rijdend op een jongen die nabij het winkelcentrum op een bankje zat. De politie ging ter plekke en wist de bromfietser staande te houden. Zijn twee gelblasters werden in beslag genomen.

Volgens de politie is al wekenlang sprake van een 'rage' waarbij met behulp van pistolen gelballetjes worden afgeschoten, vaak op willekeurige personen. Vorige week waarschuwde de politie al voor de 'challenge' die veelvuldig wordt gedeeld op social medium TikTok. "De politie ziet deelnemen aan deze challenge niet als een spel, maar als het plegen van een strafbaar feit", zo zei de politie toen.

Ook vandaag waarschuwt de politie weer voor het gebruik van gelblasters. "Deze rage geeft de nodige overlast en in sommige gevallen zelfs letsel. Vandaar dat je op z'n minst een bekeuring voor baldadigheid kunt verwachten en als jouw actie letsel veroorzaak kun je aangehouden worden voor mishandeling of openlijke geweldpleging."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verbieden deze hap (6-9-2022 om 19:38)
Ze lijken net echt. Dit kan gewoon gebruikt worden om overvallen mee te plegen. Snel van de straat halen.
Cookie-instellingen beheren