Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 22 km

Militair betrapt op rijden zonder rijbewijs

Toegevoegd: 08-09-2022, 11.38 uur
Militair betrapt op rijden zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

KAPELLE - De politie heeft woensdag 7 september bij Kapelle een automobilist aangehouden die zonder rijbewijs in zijn auto reed. Eerder was het roze pasje al ingevorderd, uit een afgenomen speekseltest bleek de man ook onder invloed te zijn.


Op woensdag 7 september 2022 kreeg de meldkamer rond 18.15 uur een alarmering van het Automatic Number Plate Recognition-systeem (ANPR). Dat systeem gaf een hit op een kenteken waarvan de politie weet dat de bestuurder vaak zonder kenteken rijdt. Een surveillance-eenheid wist de auto te traceren en gaf de bestuurder een stopteken in Kapelle.

Het bleek te gaan om een 21-jarige man uit Hoogerheide wiens rijbewijs is ingevorderd. Een speekseltest wees volgens de politie uit dat hij ook drugs had gebruikt. De verdachte werd aangehouden en aan het bureau gebracht. Daar werd bloed afgenomen door een arts om het drugsgebruik te kunnen bewijzen. De zaak werd daarna overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee omdat de verdachte een militair in actieve dienst is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
freddy van loo (8-9-2022 om 16:31)
lekker belangrijk privacy in deze ,wacht tot hij je aanrijd niet verzekerd blijkt te zijn. en als militair heb je je zaken maar voor elkaar te hebben, echt deze tijd van watjes niet straffen helemaal fout..... inmijn tijd werd je leger uitgegooid met s 5 of zo
Eddie (8-9-2022 om 15:54)
@Piet Polletiek Die camera's hangen daar gewoon om te controlen op kentekens waarvan boetes openstaan en in dit geval om te controleren en te zien of mensen zonder rijbewijs op pad gaan. Dit word allemaal op je kenteken gemarkeerd wanneer je in het verleden bent opgepakt voor rijden onder invloed of het verliezen van je rijbewijs. Je naam is gekoppeld aan je kenteken zolang deze (particulier) in je bezit is. Als zijn partner met die auto had gereden was er niks aan de hand geweest, mits deze een geldig rijbewijs heeft/had. Heeft niks met privacyschending te maken en vanuit je opmerking heb ik zo'n vermoeding dat je zelf ook wat te verbergen zou hebben. Anders zou je hier niet zo'n drama over maken.
Jacob (8-9-2022 om 15:50)
@piet politiek groot gelijk melden. Met dit systeem sporen ze ook criminelen op.
Michel (8-9-2022 om 13:38)
Of het nu een militair is of gewoon een burger met drank of drugsgebruik. aanpakken die handel en flink straffen.
Piet Polletiek (8-9-2022 om 12:46)
Uit dit artikel moet ik helaas opmaken, dat door de ANPR camera's de privacy geschonden wordt! Zijn partner had wel met die auto kunnen rijden! Dat hij onder invloed was en het roze kaartje ingenomen, is geen probleem. Maar wel dat men ieders bewegingen met de auto volgt! Ik ga dit doormelden aan Privacy First!
john (8-9-2022 om 12:06)
Als zulke figuren ons land moeten verdedigen dan kunnen we wel vergeten als het nog eens oorlog wordt
Cookie-instellingen beheren