Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Militair betrapt op rijden zonder rijbewijs

Toegevoegd: 08-09-2022, 11.38 uur
Militair betrapt op rijden zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

KAPELLE - De politie heeft woensdag 7 september bij Kapelle een automobilist aangehouden die zonder rijbewijs in zijn auto reed. Eerder was het roze pasje al ingevorderd, uit een afgenomen speekseltest bleek de man ook onder invloed te zijn.


Op woensdag 7 september 2022 kreeg de meldkamer rond 18.15 uur een alarmering van het Automatic Number Plate Recognition-systeem (ANPR). Dat systeem gaf een hit op een kenteken waarvan de politie weet dat de bestuurder vaak zonder kenteken rijdt. Een surveillance-eenheid wist de auto te traceren en gaf de bestuurder een stopteken in Kapelle.

Het bleek te gaan om een 21-jarige man uit Hoogerheide wiens rijbewijs is ingevorderd. Een speekseltest wees volgens de politie uit dat hij ook drugs had gebruikt. De verdachte werd aangehouden en aan het bureau gebracht. Daar werd bloed afgenomen door een arts om het drugsgebruik te kunnen bewijzen. De zaak werd daarna overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee omdat de verdachte een militair in actieve dienst is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oneerlijk (8-9-2022 om 11:58)
Als het gaat om iemand die ons land en de democratie verdedigt vind ik dat ze hem zijn rijbewijs terug moeten geven.
Cookie-instellingen beheren