Weerbericht:
Vanochtend in het noorden lokaal glad. Verder buien, soms met natte sneeuw
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 42 km

Militair betrapt op rijden zonder rijbewijs

Toegevoegd: 08-09-2022, 11.38 uur
Militair betrapt op rijden zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

KAPELLE - De politie heeft woensdag 7 september bij Kapelle een automobilist aangehouden die zonder rijbewijs in zijn auto reed. Eerder was het roze pasje al ingevorderd, uit een afgenomen speekseltest bleek de man ook onder invloed te zijn.


Op woensdag 7 september 2022 kreeg de meldkamer rond 18.15 uur een alarmering van het Automatic Number Plate Recognition-systeem (ANPR). Dat systeem gaf een hit op een kenteken waarvan de politie weet dat de bestuurder vaak zonder kenteken rijdt. Een surveillance-eenheid wist de auto te traceren en gaf de bestuurder een stopteken in Kapelle.

Het bleek te gaan om een 21-jarige man uit Hoogerheide wiens rijbewijs is ingevorderd. Een speekseltest wees volgens de politie uit dat hij ook drugs had gebruikt. De verdachte werd aangehouden en aan het bureau gebracht. Daar werd bloed afgenomen door een arts om het drugsgebruik te kunnen bewijzen. De zaak werd daarna overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee omdat de verdachte een militair in actieve dienst is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (9-9-2022 om 18:31)
Wat Eddie zegt, spijker op zijn kop! Zo werkt het en niet anders!
Michel (8-9-2022 om 20:02)
@Jac, als men zich gedraagt zoals het moet, dan zijn er geen problemen. Maar als je dit met opzet niet kan of wil dan moet men niet mekkeren als je een keer gepakt wordt.
fietser (8-9-2022 om 20:01)
21 jaar nog maar, beginnend bestuurder en dan al rijbewijs ingenomen enz. Ze zouden hem daar bij het leger eens flink onder handen moeten nemen. Maar ja dat mag niet meer hé en zo kweek je allemaal watjes. Niets deugt er meer hier in dit land. Alles met voeten treden en wat krijgen ze voor straf..........gevangenkamp en flink laten werken, dat ze bekaf in slaap vallen.
Jac (8-9-2022 om 18:08)
Goed dat ie van de weg is gehaald, maar de manier waarop zie ik een beetje als het begin van steeds minder privacy. Gaat in kleine stapjes, big brother is watching you meer en meer....
Koos P. (8-9-2022 om 17:32)
@Oneerlijk, niks teruggeven. Dit soort lamzakken horen niet ons land en de democratie te verdedigen. Maar ik vermoed ook zomaar dat die functie ook zal worden afgepakt.
Willem (8-9-2022 om 17:28)
Zonder kenteken rijden, wat is dat voor onzin? Alle Nederlandse auto's hebben toch een kenteken? Gaat dat om auto's die van de sloop komen?
Cookie-instellingen beheren