Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Wietkwekerij mogelijk oorzaak brand Nieuw-en Sint Joosland

Toegevoegd: 08-09-2022, 15.32 uur - Update: 09-09-2022, 01.48 uur
De brandweer kon erger voorkomen.
De brandweer kon erger voorkomen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

NIEUW-EN SINT JOOSLAND - De brand die donderdagochtend in Nieuw-en Sint Joosland ontstond, is vermoedelijk veroorzaakt door een hennepkwekerij. De brandweer en politie troffen de kwekerij op de zolder van de woning aan.


De brand ontstond donderdag even voor tienen in een rijtjeswoning aan de Oude Rijksweg in Nieuw-en Sint Joosland. De vlammen zouden daarbij uit het dak hebben geslagen. De brandweer en politie waren snel ter plaatse en het vuur was snel onder controle voor het over kon slaan naar andere woningen. Volgens de politie was er op dat moment niemand thuis.

Toen de brandweer op de zolder van de woning kwam, waar de brand vermoedelijk was ontstaan, troffen de bluslieden een hennepkwekerij met een honderdtal planten aan. Vermoedelijk is door de kwekerij een brand op de bovenste verdieping van het huis ontstaan. Volgens de politie onderstreept deze brand waarom het hebben van een hennepkwekerij in een woning gevaarlijk is.

In een persbericht laten de agenten weten dat er spontaan brand kan ontstaan. De politie vermoedt dat dat in dit geval ook is gebeurd. "Het is gevaarlijk voor de bewoners zelf maar ook voor de buren die van niets weten en niet in de gaten hebben welk gevaar ze hebben gelopen de afgelopen tijd", laat een woordvoerder van de politie weten. "Dit had zomaar heel anders kunnen aflopen."

Momenteel wordt er een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de huurder die verantwoordelijk wordt gehouden voor de kwekerij. De verhuurder, een woningbouwstichting, zal maatregelen nemen ten opzichte van de huurder en de gemeente is op de hoogte gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (9-9-2022 om 09:28)
Ik ben bang dat er de komende tijd veel meer hobbyboerderijen in huizen gevonden zullen worden door de economische werkelijkheid. mensen komen steeds meer in de finaciƫle knel en dan zijn de vooruitzichten op verlichting met zo een aanplant verleidelijk.
Mike (9-9-2022 om 09:10)
Denk dat er steeds meer van dit soort berichten gaan komen. Het leven wordt steeds duurder en daar kan je niet tegenop werken, sparen of bezuinigingen. Mensen moeten toch aan geld geraken dus dan maar crimineel worden.
Mijn mening (8-9-2022 om 18:01)
Huurder gelijk op straat zetten en een fatsoenlijk iemand terug in deze woning.
Jac (8-9-2022 om 18:01)
Die gaat flink balen, verzekering keert niets uit bij brand ontstaan door een wietkwekerij. En zo'n grote kwekerij is niet een hobby voor eigen gebruik, en zal de verhuurder het huurcontract laten ontbinden, sta je dus op straat.....
Cookie-instellingen beheren