Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Slachtoffer fatale steekpartij 20 jaar, verdachte 16

Toegevoegd: 09-09-2022, 10.19 uur - Update: 09-09-2022, 10.31 uur
Het 20-jarige slachtoffer overleed ter plekke.
Het 20-jarige slachtoffer overleed ter plekke.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het slachtoffer van de fatale steekpartij donderdagavond laat in Vlissingen is een 20-jarige man. De aangehouden verdachte is slechts 16 jaar oud. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt middels een persbericht.


Het steekincident vond rond 22.45 uur plaats op het Bellamypark. Op dat moment was daar een introductiefestival gaande voor studenten. Hulpverleners ontfermden zich over het zwaargewonde slachtoffer maar ondanks dat ook een traumateam werd ingezet, overleed de jongeman ter plekke. Volgens de politie gaat het om een 20-jarige Vlissinger.

Meteen na de steekpartij startte de politie een onderzoek naar de toedracht. Getuigen werden gehoord en die gaven aan dat aan het steekincident een conflict vooraf zou zijn gegaan. Ze vertelden ook de mogelijke identiteit van de verdachte en diens signalement. Hierop ging de politie op zoek naar de 16-jarige Middelburger.

De verdachte werd kort daarna aangetroffen in Middelburg. Nadat hij eerst probeerde om aan zijn arrestatie te ontkomen door het op een rennen te zetten, werd hij na een korte achtervolging te voet toch ingerekend. Naar aanleiding van de arrestatie deed de politie vervolgens ook onderzoek in het Meanderhof en in de Buitenhove, zo heeft een woordvoerder bevestigd.

Het onderzoek naar het geweldsincident is nog in volle gang. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Hen wordt ook gevraagd om eventuele beelden van het incident niet te delen via social media maar ter beschikking te stellen aan de politie ten behoeve van het onderzoek. “Openbaar maken van dergelijke beelden kan het onderzoek schaden”, zo vertelt de politie. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of eventueel anoniem op 0800-7000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (10-9-2022 om 00:44)
De nieuwste generatie Nederlandse jeugd: Sociale vaardigheden vergelijkbaar met die van een walnoot. Conflicten los je op met een messteek want een normaal gesprek voeren is te moeilijk. Natuurlijk kermen we allemaal hoe erg het wel niet is maar de volgende steekpartij zal niet lang op zich laten wachten. Wordt in Zeeland een wekelijks terugkerend ritueel.
Anneke (9-9-2022 om 20:13)
Voor de 16 jarige dader, die met z'n 14 en 15 jaar al roofovervallen uitvoerde en met een mes stak, is alleen de zwaarst mogelijke straf acceptabel. Wat een verschrikkelijke knul is dit. Bah!
Sofie (9-9-2022 om 20:02)
Inderdaad 20 jaar opsluiten dan kan hij is nadenken wat hij andere mensen heeft aangedaan waar zijn de ouders van deze jongen? Wat een kansloze jongen weer een lieve mooie jongen voor niets doodgestoken heel veel sterkte voor zijn familie ,vrienden en bekenden van hem!
Peter (9-9-2022 om 18:55)
@ Vlissinger u haalt de woorden uit mn mond , als deze trend zich doorzet en justitie plus de politie niet harder worden met straffen is Nederland binnekort het nieuwe Mexico..Er zijn best simpele oplossingen . Er moet gewoon een wet komen dat je na je 18de pas een telefoon mag hebben net zoals een rijbewijs je heb tegenwoordig horloges waar de basis opzit dat als je ingevaar bent de politie of je ouders kunt bellen meer niet Het internet moet op de schop,met al die sites die sadisme laten zien en er moet weer dienstplicht ingevoerd worden
peter (9-9-2022 om 18:46)
20 jaar opsluiten minimaal. heel veel sterkte voor de nabestaande.
Jumbo (9-9-2022 om 17:29)
Vermoedelijke dader al 2 x eerder veroordeeld voor 2 overvallen in Middelburg , foei foei nooit meer doen mentaliteit en kort strafje gehad
Cookie-instellingen beheren