Weerbericht:
Buien, mogelijk met natte sneeuw. In de nacht naar vrijdag mist
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Opvang voor studenten na fatale steekpartij

Toegevoegd: 09-09-2022, 13.20 uur
Politieagenten vannacht bij het Bellamypark in Vlissingen.
Politieagenten vannacht bij het Bellamypark in Vlissingen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Studenten en medewerkers van HZ University of Applied Sciences, Scalda en University College Roosevelt (UCR) worden opgevangen na het fatale steekincident gisteren tijdens het introductiefestival 'Kickoff Festival Zeeland' op het Bellamypark in Vlissingen. De jongeman die hierbij om het leven kwam, was een student van Scalda.


HZ laat middels een bericht op de website weten diep geschokt te zijn. “Onze gedachten en ons oprechte medeleven gaan uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer. Zowel studenten als medewerkers zijn erg aangeslagen door deze gebeurtenis.” Volgens de hogeschool waren veel studenten, medewerkers en andere bezoekers getuige van het incident. “Wij begrijpen dat dit veel impact heeft en emoties oproept. Wij zullen de HZ-studenten en medewerkers die hier behoefte aan hebben zo goed mogelijk opvangen en begeleiding bieden waar nodig."

Voor medewerkers, studenten en hun ouders wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd. "Hierbij zijn ook studentpsychologen en waarschijnlijk ook medewerkers van Slachtofferhulp aanwezig. Studenten en medewerkers van Scalda en UCR worden door de eigen onderwijsinstellingen geïnformeerd over mogelijke hulp en begeleiding”, aldus de HZ.

De Vlissingse burgemeester Van den Tillaar heeft ook gereageerd op het tragische incident. “Ik ben erg geschrokken en wij leven mee met de nabestaanden, vrienden en studiegenoten van het slachtoffer. Een mooie, gezellige dag voor de studenten van de HZ, Scalda en UCR is geëindigd in een afschuwelijke gebeurtenis waar helaas ook veel mensen getuige van zijn geweest”.

Van den Tillaar heeft in zijn persverklaring ook getuigen opgeroepen om zich te melden en eventueel beeldmateriaal te delen met het onderzoeksteam. Eerder vanochtend deed de politie ook al die oproep.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (14-9-2022 om 04:47)
Lees net dat de verdachte al meerdere veroordelingen heeft! Jeetje waar zijn we dan mee bezig. Daarnaast ook nog een proeftijd voor en van dit verachtelijke figuur ! Hoop oprecht dat de rechter dit allemaal meetelt, want het geheel is echt wel ziekelijk te noemen. De eerste vraag: hoort dit figuur wel thuis in "onze normale samenleving"? Als antwoord namens velen denk ik: Nou denk het echt van niet.!! Denkt de rechter daar ook zo over, veroordeel dit figuur dan voor "levenslang" voor een verblijf tussen de ratten van onze samenleving, de vuilakken, de moordenaars, de verkrachters enz., de echte ratten van onze maatschappij., c.q. samenleving !!
Ind (10-9-2022 om 18:06)
@Ik klopt alleen zal deze persoon ivm jeugdrecht een waarschuwing, bureau Halt, of een lichte werkstraf krijgen met ons huidige rechtsysteem wat de grote jongens ook amper doet straffe dus weet hoe krom dit is ook hart gelach vd nabestaanden sterkte!!
Ik (10-9-2022 om 09:40)
De doodstraf weer invoeren, anders moeten wij weer betalen voor zo iemand die vast zit. Ik wens de nabestaanden héél veel sterkte toe. Ook iedereen die getuigen was.
bram (9-9-2022 om 22:01)
Schandalig om op zo'n evenement, waar niets kwaads geschiedt, en eigenlijk alleen maar vreugde heerst, zo'n jonge man neer te steken om wat voor reden dan ook. Beseft de "dader" niet wat hij/zij heeft aangericht? Je bent kennelijk te stom om ervan te leren, van datgene er momenteel rondom jou heen gebeurt. Agressief optreden, schieten, steken en onverantwoordelijk vechten. Waarom...., om jezelf te bewijzen? Nou sukkel, hier bewijs je enkel mee dat je in "onze" belevingswereld, NIET THUIS HOORT !! Mocht je de dader zijn en veroordeeld worden, dan hoop ik oprecht dat je nergens meer aan kan deelnemen. Zelfs aan het "normale leven niet", want echt...dat heb je niet verdiend ! Dat heb je zelf verziekt !!
Niet goed (9-9-2022 om 21:58)
Vind het slecht van evenement management dat er ongelukkigen binnen worden gelaten op een evenement voor studenten.
nn (9-9-2022 om 19:29)
Sterkte voor de nabestaanden. Ook voor de studenten. In en in triest dat er steeds meer steek partijen toenemen. Kunnen we niet meer normaal met elkaar praten.
Cookie-instellingen beheren