Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Oorlogsexplosief ter ontploffing gebracht in Kortgene

Toegevoegd: 09-09-2022, 18.16 uur
Oorlogsexplosief ter ontploffing gebracht in Kortgene
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

KORTGENE - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van Defensie heeft vrijdag bij Kortgene een granaat uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. Het explosief werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden.


Werkmannen die vrijdag in Kortgene bezig waren met graafwerkzaamheden stuitten in de loop van de dag op het oorlogsexplosief. Daarop werd de Explosieven Opruimingsdienst opgeroepen om de granaat veilig te laten ontploffen.

Eenmaal ter plaatse, verplaatsten de militairen het explosief naar een plek op veilige afstand van bebouwing. Daar werd de granaat gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De directe omgeving rondom de locatie van de ontploffing is enige tijd afgesloten geweest.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren