Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vier weken cel en taakstraf geëist voor aanranding

Toegevoegd: 15-09-2022, 17.01 uur
Vier weken cel en taakstraf geëist voor aanranding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de 27-jarige R. R. uit Souburg die wordt verdacht van aanranding is een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken plus zeventig uur taakstraf geëist. De zaak tegen R. diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg.


R., die zegt zich absoluut niets te herinneren wordt verdacht van aanranding en schennis van de eerbaarheid. In de avond van 22 december 2020 zou hij in West-Souburg een fietsende vrouw tot stoppen hebben gedwongen. Daarbij vroeg hij of ze getrouwd was of dat ze een vriend had, of ze een stoute vrouw was en of ze hem wilde aanraken. Daarbij liet hij zijn broek zakken en toonde hij zijn geslachtsdeel.

Plotseling kneep hij haar in haar billen en raakte hij haar borsten aan. De vrouw werd het zat, duwde hem weg en maakte aanstalten om ergens aan te bellen. Vervolgens droop R. af. Of het inderdaad de Souburger is, was voor zijn raadsman nog maar de vraag.  Camerabeelden waren vaag en het NFI (Nedelands Forensisch Instituut) had wel aangetoond dat er DNA op een jas van R. afkomstig was, maar uit niets bleek dat het om de jas van de vrouw was geweest.

De uitspraak in deze zaak volgt over twee weken.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WeetAllesBeter (17-9-2022 om 10:02)
Heel vaag verhaal dit. De vrouw werd het zat? Licht uitgedrukt. Camera beelden vaag. Jas onbekend... het lijkt op een setup... en... december 2020? En dan nu nog bezig? Ga je schamen justitie.
timsalabim (16-9-2022 om 16:47)
Dat doen ze al Jumbo, iets met "first offender" en "recidive". Er bestaan verschillende strafmaten voor hetzelfde delict, misschien eens de website van het OM lezen?
Jumbo (16-9-2022 om 14:15)
Vind dat rechters ook met strafpunten moeten werken , gaat iemand na slap vonnis weer snel in de zelfde fou in proeftijd dan 1 of meer strafpunten , afhankelijk van de zwaarte van de nieuwe overtreding of misdrijf . Bij een pepaald aantal straf punten , dan oneervol ontslag .
bruine Beer (16-9-2022 om 11:19)
Is 40 weken te weinig!!!!!!!!!!!!!
Ditjes en datjes (16-9-2022 om 07:50)
En hoppa over paar weken mag hij weer terug in de wijk
Cookie-instellingen beheren