Weerbericht:
Plaatselijk mist. Overdag zonnige perioden. Vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer redt slapende bewoner bij woningbrand

Toegevoegd: 16-09-2022, 14.57 uur
Brandweer redt slapende bewoner bij woningbrand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De brandweer is vrijdagochtend uitgerukt voor een brandje in een woning in Middelburg. Toen de bluslieden de rokende woning in gingen, konden zij een nog slapende bewoner uit het huis helpen.


De brand ontstond rond 04.00 uur in een woning aan de Jacob Catsstraat in Middelburg. Buren hoorden rookmelders in het huis afgaan waarna zij meteen de brandweer alarmeerden. Volgens de melders kwam er ook rook uit de woning en was er een brandlucht te ruiken.

De brandweer van de post aan de Rooseveltlaan rukte hierop met spoed uit. Eenmaal ter plaatse werden de bluslieden opgevangen door de politie. In de tussentijd hadden buren er al voor gezorgd dat de deur van het huis was geopend. De bluslieden zagen dat er, zoals gemeld was, rook uit de woning kwam.

Tijdens een verkenning kwamen de vrijwilligers van de brandweer een bewoner tegen die nog aan het slapen was. De brandweerlieden haalden de persoon snel de woning uit waarna het ambulancepersoneel zich over de bewoner ontfermden. Uiteindelijk bleek het brandje te zijn ontstaan door een pannetje dat nog op het vuur stond. De pan is door de medewerkers van de brandweer uit het huis gehaald waarna de woning geventileerd kon worden. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietertje (17-9-2022 om 18:35)
Dank zij dat het veerplecht word van rookmelders , deze mensen hebben een engel op zijn schouders .
pietje (17-9-2022 om 13:30)
het nut van rookmelders, is dus bewezen.....
Joey (16-9-2022 om 19:43)
@moeder, of hij is midden in de nacht nog wat eten gaan maken, op de bank gaan zitten tot het klaar was en toen in slaap gevallen Elk geval fijn dat t goed afgelopen is!
vanpuffelen (16-9-2022 om 18:43)
En de buren hoorden de rookmelder (s) wel afgaan ?
Moeder (16-9-2022 om 16:50)
Gelukkig dat de man gered is. Wel apart, hij sliep nog, maar er stond wel een pan op het vuur. Al vanaf de avond ervoor???
Cookie-instellingen beheren