Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

KNRM Westkapelle helpt zeiljacht voor kust Vlissingen

Toegevoegd: 17-09-2022, 22.16 uur
De KNRM-boot Uly schoot het zeiljacht te hulp.
De KNRM-boot Uly schoot het zeiljacht te hulp.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De KNRM-bemanningsleden van diverse stations rond de Westerschelde zouden vanmorgen een oefening hebben. Dit liep echter anders, er kwam onverwacht een zeiljacht in de problemen voor de kust van Vlissingen.


Onder andere de reddingsboot Uly van Westkapelle zou deelnemen aan de oefening aan boord van de zandzuiger Schenge. Net na de start van de oefening kwam er een melding binnen van een zeiljacht die in de problemen was geraakt bij de buitenhaven van Vlissingen.

Toen de bemanning ter plaatse kwam, bleek dat de mast van het zeiljacht was gebroken. De schipper van de Uly heeft het jacht op sleeptouw genomen naar de haven. Daar is het jacht aangemeerd. De zeilers bleven ongedeerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren