Weerbericht:
Vanochtend in het noorden lokaal glad. Verder buien, soms met natte sneeuw
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 381 km

Ongeregeldheden bij evenement 's-Heerenhoek, meerdere aanhoudingen

Toegevoegd: 18-09-2022, 15.35 uur
Ongeregeldheden bij evenement 's-Heerenhoek, meerdere aanhoudingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

'S-HEERENHOEK – Twee  mannen zijn vannacht in ’s-Heerenhoek aangehouden voor het mishandelen van een beveiliger van een evenement.


Rond 00.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Marktstraat. Op dat moment was er een evenement gaande bij die horecagelegenheid. Diverse politie-eenheden kwamen ter plaatse en troffen in de tuin van een nabij gelegen woning een aantal beveiligers aan die een man op de grond hielden. De man op de grond zou één van de beveiligers geslagen en bedreigd hebben. Ook stond er een andere man bij het gezelschap die vermoedelijk ook bij het incident betrokken was.

Terwijl politiemensen probeerden te achterhalen wat de toedracht was en de man die bij de woning stond meenamen naar een politieauto, gedroeg hij, volgens de politie, zich vervelend,. Omdat hij volgens de beveiligers geprobeerd had de aanhouding van de andere man te verhinderen en daarbij bedreigingen had geuit, kon de man worden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Hij was het hier niet mee eens en verzette zich tegen zijn aanhouding. Ook wilde hij niet zeggen wie hij is. Na zijn aanhouding wilde hij ook in het arrestantencomplex Torentijd niet meewerken aan het vaststellen van zijn identiteit. 

Ook de verdachte die eerder op de grond lag, is aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en overgebracht naar Torentijd. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Oostburg. De twee verdachten zouden deel uit hebben gemaakt van een groep die naar het evenement wilde, maar geen toegangskaartjes had en dus het terrein niet op mocht. Daarbij zouden er diverse dreigementen zijn geuit naar de beveiliging en zou er geslagen zijn. De twee aangehouden verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht. De politie zet het onderzoek naar hun betrokkenheid zondag voort.

Ook na de aanhoudingen bleef het onrustig bij het feestterrein. Uiteindelijk zijn er extra politie-eenheden opgeroepen en heeft de politie ondersteuning gekregen van de Koninklijke Marechaussee en van Buitengewone Opsporingsambtenaren van de gemeente Borsele om de rust te laten herstellen. Daarbij is afgesproken dat mensen die het feestterrein hadden verlaten niet meer terug mochten. Dat leidde in de directe omgeving tot wat schermutselingen met de politie. Een groep jongeren moest meerdere keren gevorderd worden te vertrekken, maar gaf hier in eerste instantie geen gehoor aan. Uiteindelijk heeft de politie een linie gevormd om mensen te dwingen te vertrekken. Pas rond 02.30 uur was het weer rustig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (20-9-2022 om 14:16)
[email protected] Raar dat de politie een wapenstok gebruikt, je zal voor de gelegenheid eens moeten kijken , wat de stand is na een rel w.b.h. aantal gewonden politie mensen of demonstranten, altijd in het nadeel van de politie. Als een politie agent terug slaat is het een mishandelaar van zielige demonstranten, en als een demonstrant met stenen gooit is het een "held" zeker, krom standpunt.
Jan de filatroop (19-9-2022 om 13:23)
Een pak rammel voor de betreffende raddraaiers, wat zn weerga niet kent!! dan heeft de rest die kwaad in de zin heeft stof om over na te denken!! De horeca(dit geval kiekieris/de geveltjes) heeft tijdens de covid 19 klappen genoeg gehad, dan komt er nu nog even zulks krapuul de boel verzieken. Zero respect voor deze ezels!!
jaap (19-9-2022 om 11:06)
Zonder wapenstok kunnen ze niks oplossen Helden tegenwoordig
Jaap (19-9-2022 om 10:54)
Hoogste tijd voor weer een avondklok, ben je van al dit soort ellende af.
Maartje (19-9-2022 om 10:40)
Hou toch eens op met oordelen en veroordelen als er zelf niet bij was. Die gasten hadden gewoon niet zonder kaartje moeten komen. Die zijn op rottigheid uitgeweest. Het is toch te gek voor woorden dag er zoveel man aan te pas moet komen om ze in bedwang te houden. Goed dat ze opgepakt zijn en een nachtje mochten brommen en nadenken hoe debiel ze bezig zijn geweest. Jammer dat nu de buurt en de uitbater in een kwaad daglicht worden gezet. Die tent draait al 45 jaar zonder al te veel problemen. Houden zo!
Adam (19-9-2022 om 07:59)
Tijd om de werkende mens en jonge kinderen eens wat in bescherming te nemen? Al die takkeherrie die in de gemeente Borsele (Heinkenszand vooral ook) tegenwoordig bijna elk weekend een vergunning krijgt, op het invasieve af al dat gedreun tot 1 uur 's nachts door je huis. Of maak evenementen na 22u alcoholvrij, zonder hun verslavend middel gaat men ongetwijfeld elders 'feesten'.
Cookie-instellingen beheren