Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 83 km

Drenkelingen uit het water gered door bemanningsleden schip

Toegevoegd: 19-09-2022, 14.45 uur
De drenkelingen zaten voorafgaand aan het incident in een klein bootje.
De drenkelingen zaten voorafgaand aan het incident in een klein bootje.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Remi Mesu

HANSWEERT - Twee personen zijn maandag door bemanningsleden van een schip uit het water gered op de Westerschelde. Het duo zou vanuit een klein bootje in het water terecht zijn gekomen.


Het incident gebeurde maandag rond 13.30 op de Westerschelde tussen Hansweert en Walsoorden. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zouden de twee personen vanuit een klein bootje te water zijn geraakt.

De bemanning van het onderzoeksvaartuig Luctor voer tijdens het incident in de nabijheid van de twee drenkelingen en werd door de centrale opgeroepen om naar de plek van het ongeval te gaan. De bemanningsleden konden het tweetal uiteindelijk veilig aan boord van de boot halen. De bemanning van reddingboot Jan van Engelenburg nam de drenkelingen over, verzorgden hen medisch en brachten hen snel naar Hansweert.

Daar stond inmiddels ambulancepersoneel klaar voor een medische controle. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig, waarna de twee zijn opgevangen in het bemanningsverblijf. Rijkswaterstaat zorgde ervoor dat het bootje van de slachtoffers werd geborgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (20-9-2022 om 18:51)
Tja een vaarverbod negeren.. wie niet horen wilt moet maar voelen
pietje (19-9-2022 om 18:39)
Goed bezig, mensen , zonder ophef, goed gedaan.........
Cookie-instellingen beheren