Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Dwangsom opgelegd aan permanente bewoners Marina Beach

Toegevoegd: 20-09-2022, 07.17 uur - Update: 20-09-2022, 11.09 uur
Dwangsom opgelegd aan permanente bewoners Marina Beach
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HOEK - Na een controle die op 18 mei plaatsvond op vakantiepark Marina Beach in Hoek is nu een dwangsom opgelegd tegen twee personen. Het tweetal werd bij een eerdere controle al betrapt op het permanent wonen op het park.


De twee bewoners krijgen nu een last onder dwangsom van €25.000,- opgelegd, omdat zij na een eerdere controle gevraagd waren om te stoppen met permanent wonen op het park maar dit niet hebben gedaan. Acht andere bewoners, die bij eerdere controles niet zijn aangetroffen, krijgen een voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom om het permanent wonen op het park te beëindigen.

De gemeente Terneuzen laat weten coulant om te gaan met bewoners die vanwege bijzondere omstandigheden nog niet kunnen verhuizen en biedt daarbij maatwerk. Drie personen die inmiddels zijn verhuisd, ontvangen volgens de gemeente een brief dat het voornemen tot het opleggen van een dwangsom wordt ingetrokken.

Wethouder Frank van Hulle van Ruimtelijke ordening laat weten dat dit niet de laatste controle van het vakantiepark zal zijn: “Helaas zijn er nog steeds mensen die, tegen het bestemmingsplan in, permanent wonen op vakantiepark Marina Beach. Wij blijven controleren en handhaven tot de overtredingen stoppen. Uiteraard houden we daarbij steeds rekening met bewoners die vanwege bijzondere omstandigheden meer tijd of hulp nodig hebben. We bieden dan maatwerk en zoeken samen met de bewoners naar een oplossing.”

Tijdens de controle werd ook een perceel aangetroffen waar auto- en camperwrakken werden gestald. Ook is het restaurant van het vakantiepark gecontroleerd en werd geconstateerd dat het geopend was zonder vergunning. Beide overtredingen zijn inmiddels opgeheven. De controle van 18 mei staat volgens de gemeente niet op zichzelf. De afgelopen jaren zijn diverse controles uitgevoerd op Marina Beach. Na een grote integrale controle in 2018 zijn de afgelopen jaren bij de gemeente en andere instanties opnieuw meldingen binnengekomen over overlast en overtreding van regels. Daarom vinden regelmatig nieuwe controles plaats.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Witte (20-9-2022 om 12:16)
De bewoners 25000 ,= . De campinghouder blijft buiten schot ??????
Henky (20-9-2022 om 12:05)
Wel die zitten er wel meer als je er op gaat letten,dit is weer gewoon om de centen te doen hoe je het went of keert
Arthur (20-9-2022 om 11:44)
De overheid dwingt mensen om op locaties zoals vakantieparken te wonen, alleen mensen die nooit hebben bijgedragen aan de Nederlandse maatschappij krijgen een huis, zakgeld en gratis zorgverzekering.
bert kaiser (20-9-2022 om 11:44)
was beter dat hele park op te doeken , een grote criminele broedplaats
Cookie-instellingen beheren