Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dwangsom opgelegd aan permanente bewoners Marina Beach

Toegevoegd: 20-09-2022, 07.17 uur - Update: 20-09-2022, 11.09 uur
Dwangsom opgelegd aan permanente bewoners Marina Beach
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HOEK - Na een controle die op 18 mei plaatsvond op vakantiepark Marina Beach in Hoek is nu een dwangsom opgelegd tegen twee personen. Het tweetal werd bij een eerdere controle al betrapt op het permanent wonen op het park.


De twee bewoners krijgen nu een last onder dwangsom van €25.000,- opgelegd, omdat zij na een eerdere controle gevraagd waren om te stoppen met permanent wonen op het park maar dit niet hebben gedaan. Acht andere bewoners, die bij eerdere controles niet zijn aangetroffen, krijgen een voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom om het permanent wonen op het park te beëindigen.

De gemeente Terneuzen laat weten coulant om te gaan met bewoners die vanwege bijzondere omstandigheden nog niet kunnen verhuizen en biedt daarbij maatwerk. Drie personen die inmiddels zijn verhuisd, ontvangen volgens de gemeente een brief dat het voornemen tot het opleggen van een dwangsom wordt ingetrokken.

Wethouder Frank van Hulle van Ruimtelijke ordening laat weten dat dit niet de laatste controle van het vakantiepark zal zijn: “Helaas zijn er nog steeds mensen die, tegen het bestemmingsplan in, permanent wonen op vakantiepark Marina Beach. Wij blijven controleren en handhaven tot de overtredingen stoppen. Uiteraard houden we daarbij steeds rekening met bewoners die vanwege bijzondere omstandigheden meer tijd of hulp nodig hebben. We bieden dan maatwerk en zoeken samen met de bewoners naar een oplossing.”

Tijdens de controle werd ook een perceel aangetroffen waar auto- en camperwrakken werden gestald. Ook is het restaurant van het vakantiepark gecontroleerd en werd geconstateerd dat het geopend was zonder vergunning. Beide overtredingen zijn inmiddels opgeheven. De controle van 18 mei staat volgens de gemeente niet op zichzelf. De afgelopen jaren zijn diverse controles uitgevoerd op Marina Beach. Na een grote integrale controle in 2018 zijn de afgelopen jaren bij de gemeente en andere instanties opnieuw meldingen binnengekomen over overlast en overtreding van regels. Daarom vinden regelmatig nieuwe controles plaats.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (23-9-2022 om 10:12)
je kunt beter statushouder worden dan een werkende belasting betalende nederlander want dan krijg je snel en met voorrang een huis--gratis zorg en leefgeld. de nederlanders die al 6--12 jaar op de lijst staan moeten nog maar een jaartje wachten--aldus rutte.niet gek dus dat mensen elders wonen waar wel iets vrij staat.
john (22-9-2022 om 12:28)
Massa is kassa
Michel (21-9-2022 om 13:42)
Het is geen woonwagenkamp maar een vakantiepark. Dus dat is zo simpel als wat,
Scheldewater (21-9-2022 om 09:00)
In heel Zeeland worden woningen op vakantieparken gebruikt als permanente bewoning. Waarom worden nu juist deze personen aangepakt. Heeft er iemand over geklaagd, hebben zij overlast gegeven en zijn deze mensen gewoon lastig voor de gemeente en wordt hen op deze wijze een loer gedraaid. Duidelijk is in ieder geval wel dat hier sprake is van willekeur. En dat allemaal in een periode van woningschaarste en een nog niet vastgesteld overheidsbeleid om permanente bewoning op vakantie toe te staan.
Inwoner (20-9-2022 om 22:20)
Mensen smeken om huizen, m'n maat van 28 woont met z'n vriendin nog steeds bij zijn ouders. Elke bootvluchteling mot zo snel mogelijk in een woning gestoken worden en mensen die de woningnood creatief proberen om te lossen en gewoon proberen te leven, worden weer gestraft, welkom in het neoliberale Nederland!
cj de Looff (20-9-2022 om 20:02)
Zoveel gebrek aan woonruimte het zou beter zijn als de gemeente stopt met het handhaven van deze onzin! Als in alle recreatie woning permanent gewoond mag worden is deel van het woon probleem opgelost! maar nee in de Gemeente Goes worden zelfs nog bijna 300 recreatie woningen bijgebouwd....
Cookie-instellingen beheren