Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 74 km

Brand op schip Westerschelde Baarland

Toegevoegd: 20-09-2022, 15.35 uur - Update: 20-09-2022, 21.56 uur
Door: Roland de Jong

BAARLAND - Op de Westerschelde is vanmiddag ter hoogte van Baarland brand uitgebroken aan boord van een schip. Er zijn diverse hulpdiensten opgeroepen maar de brand zou inmiddels zijn geblust.


De brand werd rond 14.55 uur ontdekt nadat er kortsluiting was ontstaan op een survey-boot waarna alle elektra was uitgeschakeld. De KNRM-reddingboten Jan van Engelenburg (Hansweert) en Zeemanshoop (Breskens) en de zogeheten Maritime Incident Response Group (MIRG) van de brandweer zijn opgeroepen om het incident te bestrijden. "Het MIRG-team van de brandweer gaat er naar toe vanuit Vlissingen met de reddingsboot van de KNRM uit Breskens", zo laat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten. Rond 15.20 uur meldde de Veiligheidsregio dat de brand geblust zou zijn maar dat de brandweer nog wel een nacontrole zou gaan doen.

De brand heeft op dit moment geen gevolgen voor het scheepvaartverkeer. De Multraship Responder van sleep- en bergingsbedrijf Multraship is inmiddels aanwezig bij de incidentlocatie. Hetzelfde geldt voor het vaartuig RWS79 van Rijkswaterstaat. Uiteindelijk was de boot langszij genomen en meegesleept richting Terneuzen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren