Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 40 km

Brand in verdeelstation zorgt voor stroomuitval

Toegevoegd: 21-09-2022, 07.14 uur
Door: Remi Mesu

KAPELLE - Bij een verdeelstation in Kapelle heeft woensdagochtend korte tijd brand gewoed. Volgens netbeheerder Stedin heeft de brand voor stroomuitval gezorgd.


De brand ontstond rond 05.45 uur bij een verdeelstation aan de Eversdijkseweg bij Kapelle. Volgens getuigen zorgde de brand voor veel lichtflitsen in de lucht.

Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, werd een brede ring rondom het verdeelstation afgesloten voor alle verkeer. Volgens netbeheerder Stedin viel door de brand kort de stroomvoorziening uit. De brandweer kreeg het vuur vlot onder controle waarna de stroomuitval ook verholpen was. Medewerkers van Stedin zijn bij het verdeelstation bezig om de schade te herstellen. Ook wordt de oorzaak van de brand onderzocht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brugsmurf (21-9-2022 om 10:51)
WalterG Kan je dit ook in jip en janeke taal uit legen we begrijpen er niks van
WalterG (21-9-2022 om 09:42)
Ter verduidelijking (ooit gevraagd bij Tennet/Enduris/Delta Infra) : deze blauwe tonnen in sets van 3 bevatten piek kortsluitstroom reductie spoelen in de 10KV circuits. Vandaar "beperkte" isolatie afstanden tussen de geleiders.
Cookie-instellingen beheren