Weerbericht:
Af en toe regen, in Zuid-Limburg (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier mannen aangehouden voor verstoren openbare orde

Toegevoegd: 21-09-2022, 10.15 uur
Vier mannen aangehouden voor verstoren openbare orde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ZOUTELANDE - De politie heeft dinsdagavond vier mannen aangehouden bij Zoutelande voor het verstoren van de openbare orde. Het viertal zou eerder op de dag ook al vervelend gedrag hebben vertoond in de Walcherse plaats.


De agenten van het basisteam Walcheren werden rond 21.30 uur opgeroepen om naar Zoutelande te gaan. Daar vond volgens de meldkamer een conflict plaats tussen vier jongemannen. Volgens de politie was de sfeer in de Walcherse plaats grimmig toen meerdere eenheden arriveerden.

De mannen waar het om ging zouden volgens de agenten uitdagend gedrag vertonen en daarbij veel schelden. Eerder op de dag en avond zou het viertal ook al vervelend gedrag hebben vertoond in Zoutelande. Om die reden besloten de agenten de jongemannen aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. Een feit dat staat beschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Veere.

Arrestanten verzetten zich

Volgens het basisteam Walcheren verliepen de aanhoudingen in Zoutelande zonder grote problemen. Echter gingen twee van de arrestanten in verzet toen zij aan waren gekomen bij het politiecellencomplex Torentijd. Daarop moesten de agenten arrestatie-en zelfverdedigingstechnieken gebruiken om het risico op letsel bij de hen, de agenten en de arrestantenverzorgers zo klein mogelijk te maken. Daarop keerde de rust terug waarna alle vier de mannen werden opgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kansloos (22-9-2022 om 11:42)
Denk niet dat mensen zoals dit ├╝berhaupt werk hebben. Ik snap echt niet wat er met de mensen is tegenwoordig. Ga lekker een spelletje op de computer doen als je je verveelt..
Loes (22-9-2022 om 11:32)
Die vonden ze zich stoer maar dit gedrag vertoond triestig. Blij dat ze opgepakt zijn
Johan (21-9-2022 om 12:27)
Die gasten hebben wat uit te leggen omdat ze vandaag niet op hun werk verschijnen. Dat wordt een ongeplande snipperdag opnemen!
Mijn mening (21-9-2022 om 11:24)
Mooi opgeruimd staat netjes, laat ze wel de taxi tit en de overnachting dik betalen.
Cookie-instellingen beheren