Weerbericht:
Buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Spookrijdende dronken vrouw aangehouden bij Sluiskiltunnel

Toegevoegd: 21-09-2022, 15.48 uur
Spookrijdende dronken vrouw aangehouden bij Sluiskiltunnel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Agenten hebben dinsdagavond bij Terneuzen een automobiliste aangehouden die tegen de richting in over de weg reed. De agenten konden haar tegenhouden voor ze de Sluiskiltunnel in wilde rijden


De politie kreeg dinsdagavond rond 21.00 uur uur een alarmering dat een 62-jarige Belgische automobiliste tegen de richting in over de N62 reed. De agenten zagen haar in tegengestelde richting de Sluiskiltunnel in rijden en konden haar nog net tegenhouden.

Toen de agenten de vrouw controleerden, bleek de vrouw gedronken te hebben. Ze blies een ‘F’ op het blaasapparaat. Ze is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Omdat de automobiliste, vermoedelijk door de hoeveelheid alcohol die zij had genuttigd, niet in staat was om een ademanalyse te voltooien kwam er een GGD-arts naar het politiebureau. Die nam een bloedmonster van de vrouw af. Dat wordt opgestuurd naar het NFI en zal daar onderzocht worden. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen door de politie.

De vrouw is vervolgens overgebracht naar een politiecellencomplex voor verhoor. Ze heeft daar de nacht doorgebracht en werd woensdag in de loop van de middag weer in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ger (23-9-2022 om 12:49)
Het is niet goed te praten met alcohol achter het stuur. Het is er voor buitenstaanders erg onoverzichtelijk en inderdaad kun je op de nieuw aangelegde Tractaatweg op meerdere plekken zo spookrijden als je even niet oplet. Het is echter feit dat zodra onze buren (de Belgen) die weg inrijden vanuit Zelzate ze ineens plankgas gaan rijden, op een weg waar 100 toegestaan is. Ze rijden echt kei en keihard in grote benzine slurpers op dat lekkere wegdek ; zijn ze niet gewend in hun eigen pajottenland. Tijd dat er trajeccontrole komt op dat stuk weg maar er zullen eerst wel weer echt wat doden moeten vallen eer Terneuzen maatregelen neemt.
fietser (22-9-2022 om 11:10)
@Reliegio dan moet je bellen hé en kenteken even doorgeven. De politie is niet overal tegelijk. dit is ook door andere automobilisten doorgegeven. Als iemand op een autoweg aan het spookrijden is, dan geef je dat door, toch. Of als je iemand ziet die dronken achter het stuur zit, om erger te voorkomen.
Regielio (22-9-2022 om 09:33)
Waar waren deze agenten toen wij dat hadden in terneuzen bij het ziekenhuis die mochten ze ook wel van de weg halen
Michelle (22-9-2022 om 07:38)
@ klaar, dit is natuurlijk onzin! Nederlanders weten er ook weg mee!
merien (21-9-2022 om 21:19)
de weg kwijt waarschijnlijk
klaar (21-9-2022 om 19:09)
het blijft in Zeeuws-Vlaanderen ( Belgen ) , redelijk triest
Cookie-instellingen beheren