Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand in restaurant Walplein Sluis

Toegevoegd: 22-09-2022, 14.11 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - Bij een restaurant aan het Walplein in Sluis heeft vanmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Inmiddels is de brand geblust. Er is niemand gewond geraakt.


De brand werd rond 13.45 uur ontdekt. Toen het eerste blusvoertuig arriveerde, bleek het gebouw vol zwarte rook te staan. De brandweer is binnen een verkenning gestart. Enkele minuten na de eerste melding is opgeschaald naar middelbrand en zijn een tweede en derde blusvoertuig en een hoogwerker opgeroepen.

Na een flinke zoektocht in het pand trof de brandweer de oorzaak van de brand aan. Er bleek een wasdroger in brand te staan die in het restaurant zorgde voor zwarte rook. De brandweer heeft de brand geblust, ondertussen is stichting Salvage is opgeroepen om te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Wanneer het restaurant weer open kan, is nog niet bekend.  Vandaag was het restaurant sowieso gesloten. Vanwege veiligheidsredenen heeft de handhaving een gedeelte van Sluis afgesloten.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren