Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 80 km

Boete geëist tegen veroorzaker ongeluk

Toegevoegd: 23-09-2022, 21.47 uur
Boete geëist tegen veroorzaker ongeluk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De 31-jarige J. van der K. uit Arnemuiden, die op 4 februari 2021 een verkeersongeval op de Nieuwe Kleverskerkseweg in Middelburg veroorzaakte, zou een boete van duizend euro moeten betalen. Dat heeft de officier van justitie in Middelburg vrijdag geëist.


Op de bewuste dag wilde Van de K. een broodje halen. Hoewel camerabeelden een totaal ander beeld schetsten, stond volgens Van de K., zijn auto op de parkeerplaats van de zeevisgroothandel ingebouwd. Daarom koos hij een alternatieve route: over het gras, over het fietspad en zo de weg op.

Bij het manoeuvre zag Van de K. een van links komende snorfietser te laat waardoor er een botsing volgde. Volgens de officier van justitie had Van der K. met zijn actie het verkeer in gevaar gebracht of in ieder geval gehinderd en dat was dus een overtreding in plaats van een misdrijf. Om die reden eist de officier alleen een geldboete.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren