Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 241 km

Groot gaslek Mariastraat Cadzand, straat ontruimd

Toegevoegd: 24-09-2022, 13.07 uur - Update: 24-09-2022, 19.38 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - In de Mariastraat in Cadzand is zaterdag rond 11.35 uur een groot gaslek ontstaan. Vanwege het gaslek is de omgeving door de politie afgezet. Een deel van de straat is ontruimd. Eén brandweerman raakte lichtgewond door een val.


Aanvankelijk werd de brandweer zonder spoed opgeroepen maar toen de omvang van het lek duidelijk werd, werden extra eenheden opgeroepen. Onder meer een meetploeg van de brandweer Breskens is opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) worden metingen gedaan in het riool. "Bij een aantal putdeksels van het riool is gas geconstateerd door de brandweer, ze verkennen de straat verder", aldus de Veiligheidsregio.

Naast de brandweer zijn ook de politie en medewerkers van energiebedrijf Stedin ter plekke. Toen duidelijk werd dat een deel van de straat ontruimd moest worden, heeft de brandweer rond 12.50 uur GRIP 1 afgekondigd. Bij GRIP 1 is gezien de aard van het incident coördinatie nodig tussen de verschillende hulpdiensten. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (officieren van dienst) van de verschillende hulpdiensten.

De geëvacueerde buurtbewoners worden opgevangen in een café in de buurt. Het gaat om 24 woningen die ontruimd zijn. 

De brandweer heeft diverse putdeksels opengezet waardoor het gas verdund wordt.Omstreeks 15.20 uur werd het gaslek gevonden. Hierop is ter hoogte van de rotonde Potjes een zogenaamde 'flare' opgezet. Dit is een gecontroleerde vlam om het overtollige gas te doen ontvlammen. Na diverse controles en metingen heeft de brandweer omstreeks 19.30 uur alle huizen vrijgegeven en is de volledige afzetting opgeheven.

 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren