Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer Sint Annaland redt paard uit sloot

Toegevoegd: 24-09-2022, 16.12 uur
Brandweer Sint Annaland redt paard uit sloot
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SINT ANNALAND - De brandweerlieden van Sint Annaland hebben vrijdagmorgen een paard uit de sloot gered. Het dier is onderzocht door een veearts.


De brandweerlieden werden omstreeks 08.00 uur opgeroepen voor het paard dat aan de Ceciliaweg in Sint Annaland in een sloot terecht was gekomen. Met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig was de brandweer snel ter plaatse. Samen met de eigenaar van het paard is het dier met een verreiker uit de sloot geholpen. Hierbij is gebruik gemaakt van een zogeheten paardenbroek. Hiermee kunnen paarden op een comfortabele manier uit de sloot geholpen worden.

Toen het paard weer op het droge was, is het dier onderzocht door de aanwezige veearts.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (25-9-2022 om 11:18)
En hoe lang lag het dier er al?? De hele nacht? Het hoeveelste dier is dit al dit jaar? Zet je weiland veilig af. Dankjewel mensen van de brandweer.
bram (25-9-2022 om 00:42)
Ach als ik dit soort berichten lees, dan bekruipt mij toch warm een gevoel van respect. Respect voor het leven van wie of wat dan ook. Kennelijk hebben wij de brandweermensen nodig om deze gevoelens los te maken van het dagelijkse leven, met messentrekkers, schreeuwers, opstandige korte lontjes, bedreigers enz. Johanna heeft gelijk, fijn dat dit dier gered is. Chapeau voor de brandweer.
Johanna Stoutjesdijk (24-9-2022 om 17:55)
wat fijn dat dit lieve dier weer is gered bedankt .
Cookie-instellingen beheren