Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 381 km

Grote reddingsoefening op Veerse Meer

Toegevoegd: 11-04-2007, 21.58 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
KAMPERLAND - De Zeeuwse hulpdiensten hebben woensdagavond een grote oefening op en rond het water van het Veerse Meer gehouden.

Een reddingboot van de Koninklijke Nederlanse Redding Maatschappij (K.N.R.M.) in Veere, een vaartuig, blusvoertuig en duikers van de brandweerkorpsen Noord-Beveland en Stadsgewest Vlissingen/Middelburg deden mee aan een oefenscenario rond het waterskicentrum De Schotsman aan de Campenseweg bij Kamperland.

Scenario
Volgens het oefenscenario was de schipper van een grote boot plotseling onwel geworden en daardoor tegen een gebouwtje bij het waterskicentrum gevaren. Tijdens deze ongecontroleerde tocht had de onfortuinlijke schipper ook nog twee personen overvaren. In het gebouw was brand uitgebroken. Brandweerlieden van de post Kamperland moesten deze bestrijden.

De redders van de K.N.R.M. werkten samen met de duikploeg van de Stadsgewestelijke brandweer om de slachtoffers van de boot en uit het water te halen. Deze werden vervolgens bij een steiger aan wal gebracht.

Communicatie
De oefening was met name bedoeld om de onderlinge samenwerking tussen de hulpverleners te trainen en op elkaar af te stemmen. "De oefening zelf verliep redelijk, maar met name op het gebied van de communicatie is er nog veel werk te verrichten", aldus Kees den Hollander van de K.N.R.M.

Het is niet verwonderlijk dat een dergelijke oefening plaatsvond op het Veerse Meer. Rond dit vaargebied zijn 3.500 ligplaatsen voor plezierjachtjes. Jaarlijks moeten de redders van het K.N.R.M.-station in Veere rond de 60 keer uitrukken voor het verlenen van hulp. In de afgelopen weken moesten de redders vier keer uitrukken om zeiljachtjes in problemen te helpen.

Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren