Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie houdt man aan na achtervolging

Toegevoegd: 26-09-2022, 11.54 uur
Politie houdt man aan na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

SCHOONDIJKE - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 35-jarige inwoner van Biervliet aangehouden na een achtervolging. Agenten moesten het stroomstootwapen op hem richten omdat de man niet wilde meewerken.


De agenten zagen rond 02.45 uur een auto rijden in IJzendijke. De bestuurder slingerde over de weg en trok de aandacht van de politie. De agenten wilden hem controleren en hadden hun stopbord op de auto aangezet. De bestuurder maakte geen aanstalten om te stoppen, maar verhoogde volgens de politie juist zijn snelheid. Daarop werd de achtervolging ingezet. De achtervolging duurde tot in de Damstraat in Schoondijke. Daar besloot de automobilist de auto te parkeren.

De agenten stapten uit hun auto en riepen naar de man dat hij uit de auto moest komen en zijn handen moest laten zien. Dat deed de man niet. Toen een van de agenten vervolgens een stroomstootwapen op de man richtte en hem vertelde dat dit gebruikt zou gaan worden als hij niet ging meewerken, besloot de man wel mee te werken.

De 35-jarige inwoner van Biervliet werd aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij maandag verhoord. De man bleek na tests onder invloed van alcohol en drugs. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen omdat het al de vierde keer was dat hij betrapt werd op rijden onder invloed. De eigenaar van de auto is hiervan in kennis gesteld.

Uit onderzoek bleek dat de man al een rij-ontzegging had tot maart 2023. Een GGD-arts nam een bloedmonster af bij de man, dat wordt onderzocht door het NFI. Als de uitslag daarvan bekend is, neemt de officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cq (26-9-2022 om 16:24)
Voor de vierde keer, tja ik zeg het zo vaak crimineel West Zeeuws Vlaanderen het drugs Walhalla je ziet ze dealen op straat de gewoonste te zaak van de Wereld…..om dat het kan. Het vreemde het toeristische seizoen loopt op een einde en daar komt de politie hoor, waar waren jullie bij uit lopen Paviljoens?
Cookie-instellingen beheren