Weerbericht:
Buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

73 Boetes uitgedeeld voor niet handsfree bellen

Toegevoegd: 27-09-2022, 19.13 uur
73 Boetes uitgedeeld voor niet handsfree bellen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Bij  een controle door de politie op afleidende factoren in het verkeer zijn meerdere personen betrapt op het gebruik van elektronische apparaten. Daarnaast zijn er ook nog andere overtredingen vastgesteld.


De controle werd door een eenheid van het politiebasisteam Walcheren in de regio Zeeland-West-Brabant gehouden. Bij deze controle werd er samengewerkt met de andere eenheden uit andere basisteams en de afdeling infra van de politie. De nadruk lag op het gebruik van elektronische middelen, zoals smartphones, tablets en dergelijke. Er werden 73 bestuurders beboet voor het gebruik van deze middelen.

Er werden ook andere verkeersovertredingen waargenomen. Zo zijn er bestuurders beboet voor het rechts inhalen, het niet ( juist) dragen van een autogordel, rijden zonder geschikt rijbewijs, over een puntstuk rijden, het onnodig links rijden, het inhalen over een doorgetrokken streep en het onnodig gebruik maken van de vluchtstrook.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (9-10-2022 om 14:24)
Al die electrische spullen en voertuigen waar ze in en op rijden afpakken. Dan kunnen ze lopen. Ik zie ook vaak moeders met kind voor en achterop de fiets rijden en dan met mobiel bellen. Voor die moeder hoop ik dan dat ze zo hard valt,maar voor die kinderen vind ik het zielig dat ze zo'n moeder hebben. Ook achter de kinderwagen of met hond, ze geven totaal geen aandacht aan hun kroost of hond.
vanpuffelen (6-10-2022 om 18:56)
Niks boetes , de politie moet gewoon een hamer meenemen en voor de ogen van de overtreder het toestel vermorzelen.
C.J.J. marijs (6-10-2022 om 07:52)
er is maar 1 goede oplossing hiervoor en alle bestuurbare voertuigen is,in beslag nemen van het betreffende voertuig voor minimaal 1 maand + boete, zodat een nieuwe kopen te duur word omdat ze de eerste weer terug krijgen en dan de noodzaak alleen bij heel hard nodig hebben duur word,dan leren het ze snel af.
bram goeree (29-9-2022 om 13:15)
Michel blijkbaar zijn ze toch nog niet hoog genoeg of de pak kans is veel te klein .dus indien mogelijk ivm personele bezetting veel meer controleren .ook voor fietsers want dat loopt ook de spuigaten uit .er is maar een oplossing denk ik en dat is veel meer mankracht ,dan hebben ze meer capaciteit om dit te doen .regering word wakker
AntiGSM (29-9-2022 om 13:02)
@Johan; van die zogenaamde perfect zelfstandige auto's en hun bestuurders die dat geloven daar krijg ik de hik van! Laatst een Tesla bestuurder die op een laptop zat te werken achter het stuur, gewoon een potentiele moordenaar die ze gewoon direct voor levenslang het rijbewijs moeten afpakken! Er wordt tegenwoordig al zo superbelabberd gereden: bijna niemand geeft fatsoenlijk richting aan, zitten met telefoon te spelen en alcohol en drugs....te triest voor woorden. Helaas hebben we niet een enorme politiemacht die hier op kan letten en bekeuren. Een bellende bestuurder is nog erger dan iemand met alcohol op; bellende bestuurder weet wat hij doet en kiest daar bewust voor, iemand met alcohol kan niet meer fatsoenlijk denken....
Michel (28-9-2022 om 14:02)
@Johan, de boetes zijn hoog genoeg. het moet maar eens afgelopen zijn, met het gebruik maken van telefoons e.d tijdens het rijden. Of het nu in een auto is of op de fiets.
Cookie-instellingen beheren