Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 40 km

Jaar rijontzegging geëist tegen veroorzaker ongeval A58 Ritthem

Toegevoegd: 28-09-2022, 17.23 uur
De vrouw raakte zwaargewond bij het ongeval bij Ritthem.
De vrouw raakte zwaargewond bij het ongeval bij Ritthem.
© Foto: Remi Mesu
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft vandaag de rechtbank verzocht de beginnend bestuurder K. van L. uit Ovezande (22) een rijontzegging van een jaar, 160 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand op te leggen. 


Van L. wordt door het OM verantwoordelijk gehouden voor een ernstig verkeersongeval dat in de late uren van 17 februari plaatsvond op de A58 bij Ritthem. Op de invoegstrook van de N57 naar de A58 reed een Toyota. Kort daarvoor reed de gedaagde op de A58. Een auto die op de rechterbaan reed, veranderde plotseling van richting en kwam onverwacht vlak voor Van L. terecht. Deze stuurde naar rechts, zijn voorligger deed hetzelfde, Van L. reed nog meer naar rechts en botste daar op de achterkant van de auto die net op de A58 wilde invoegen.

De bestuurster van de aangereden auto liep door de aanrijding een gebroken nekwervel, gebroken ruggenwervels, een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen en een gebroken rib op. Zij moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. L. hield aan het ongeval een schouder uit de kom aan over. Volgens de verdachte had hij niet harder gereden dan 140, waar 120 was toegestaan. Een analyse  van de snelheid toonde aan dat hij 193 kilometer per uur zou hebben gereden.

De rechtbank doet op 12 oktober een uitspraak in deze zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (28-9-2022 om 18:42)
weer een straf(je) dat totaal niet in verhouding staat met wat hij aan gericht heeft .neem minimaal alle kasten die het slachtoffer heeft gehad ook mee .of mag zij dit zelf uitzoeken hoe en wat .rechters kijk eens wat verder dan jullie neus lang is .dat zou veel onbegrip bij de bevolking weg nemen
Loes (28-9-2022 om 17:43)
Is dat alles een jaar rij ontzegging voor iemand die het niet begrijpt een cursus op zijn kosten zou op zijn plaats zijn 193 km per uur dat is toch niet normaal en iemand zit levenslang met letsel. Daar mag hij ook wel wat voor bekostiging zoveel dat ie geen auto kam kopen.
Cookie-instellingen beheren