Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 208 km

Jaar rijontzegging geëist tegen veroorzaker ongeval A58 Ritthem

Toegevoegd: 28-09-2022, 17.23 uur
De vrouw raakte zwaargewond bij het ongeval bij Ritthem.
De vrouw raakte zwaargewond bij het ongeval bij Ritthem.
© Foto: Remi Mesu
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft vandaag de rechtbank verzocht de beginnend bestuurder K. van L. uit Ovezande (22) een rijontzegging van een jaar, 160 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand op te leggen. 


Van L. wordt door het OM verantwoordelijk gehouden voor een ernstig verkeersongeval dat in de late uren van 17 februari plaatsvond op de A58 bij Ritthem. Op de invoegstrook van de N57 naar de A58 reed een Toyota. Kort daarvoor reed de gedaagde op de A58. Een auto die op de rechterbaan reed, veranderde plotseling van richting en kwam onverwacht vlak voor Van L. terecht. Deze stuurde naar rechts, zijn voorligger deed hetzelfde, Van L. reed nog meer naar rechts en botste daar op de achterkant van de auto die net op de A58 wilde invoegen.

De bestuurster van de aangereden auto liep door de aanrijding een gebroken nekwervel, gebroken ruggenwervels, een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen en een gebroken rib op. Zij moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. L. hield aan het ongeval een schouder uit de kom aan over. Volgens de verdachte had hij niet harder gereden dan 140, waar 120 was toegestaan. Een analyse  van de snelheid toonde aan dat hij 193 kilometer per uur zou hebben gereden.

De rechtbank doet op 12 oktober een uitspraak in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
OM ≠ Rechter (29-9-2022 om 16:27)
Losstaand van de eis die het OM stelt en wat voor reacties hier op komen: DIT IS NIET DE UITSPRAAK. Die is pas 12 oktober, dan kan de rechter altijd nog een hogere straf opleggen. Bovendien is er dan ook nog hoger beroep mogelijk, dus niet te hard van stapel lopen over "Rechterlijke dwaIing"
ikke (29-9-2022 om 10:52)
tja wat moet ik zeggen weer een rechterlijke dwaling??? de rechtspraak is een farce
Jacob (29-9-2022 om 06:34)
Deze aso komt er belachelijk vanaf. De vrouw is het slachtoffer van deze aso rijder. Wanneer wordt de rechterlijke macht eens wakker en gaat zwaarder straffen. Laat hem ook iedere maand een geld bedrag betalen aan het slachtoffer. En never nooit geen rijbewijs meer geven.
p ik het niet meer begryp (28-9-2022 om 22:10)
IK snap echt niets meer van het straf recht hier in nederland. ONBEGRYPELYK>
Moeder (28-9-2022 om 19:48)
Die auto die opeens van richting veranderde was ook niet goed bezig, de bestuurder ervan bedoel ik. Maar als je normaal rijdt kun je zoiets misschien nog corrigeren. Maar feitelijk is dat óók een veroorzaker geweest...
Albert Vermue (28-9-2022 om 19:07)
Gadver ik wordt echt misselijk van deze fop straf wat is dit voor een land? Die walgelijke idioot rijd met zijn levenshouding iemand helemaal kapot, baggetaliseert vervolgens alles tegenover de rechter. De eis is dan dit???? Een taakstrafje van een maand oeoeoeoe en een jaar niet rijden ? Drie jaar de bak in voor poging doodslag en nooit meer rijden idioot!
Cookie-instellingen beheren