Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Teerachtige deeltjes aangespoeld op Zeeuwse stranden

Toegevoegd: 30-09-2022, 12.47 uur
Teerachtige deeltjes aangespoeld op Zeeuwse stranden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VEERE - Op verschillende stranden in Zeeland zijn woensdag 28 september teerachtige deeltjes aangespoeld. Waar de deeltjes precies vandaan komen is nog niet bekend.


De deeltjes werden woensdag ontdekt op stranden in de gemeente Veere. Volgens Omroep Zeeland zou het gaan om stookolie. De teerachtige deeltjes zijn buiten de Veerse stranden ook aangetroffen op Schouwen-Duiveland. De aangetroffen verontreiniging wordt door de gemeentes en de strandbeheerders schoongemaakt. Ook de hulp van Rijkswaterstaat wordt ingeschakeld.

Strandgangers worden aangeraden om bij het bezoek aan het strand oude schoenen aan te trekken. De gemeente Veere adviseert ook te voorkomen dat teerresten onder schoenen blijven plakken. Hondenbezitters worden geadviseerd hun hond aan de lijn te houden en erop te letten dat ze de verontreiniging niet opeten. De kleine olieresten die zijn aangetroffen zijn volgens een woordvoerder moeilijk te verwijderen. Hoelang het gaat duren voordat de resten zijn opgeruimd, is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brian (1-10-2022 om 15:40)
Nou niet alleen op stranden van de gemeente Veere hoor. Op de stranden van de gemeente Vlissingen ligt het ook.
Cookie-instellingen beheren