Weerbericht:
Vandaag enkele buien, komende nacht mist
Verkeersinformatie:
88 files van totaal 335 km

Politie controleert jongeren na afsteken vuurwerk

Toegevoegd: 01-10-2022, 07.23 uur
Politie controleert jongeren na afsteken vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - De politie heeft vrijdagavond in Heinkenszand een groep jongeren gecontroleerd nadat vuurwerk was afgestoken. Er kon niemand op heterdaad worden betrapt.


Volgens de politie zijn vanuit Heinkenszand de laatste tijd al veel meldingen gekomen van vuurwerkoverlast. De jeugdagenten van het politieteam Oosterscheldebekken gingen daarom vrijdag samen met wijkagenten en andere agenten van het basisteam het dorp in om te zoeken naar overlastgevers.

Rond 20.30 uur zagen en hoorden de politieagenten dat vuurwerk werd afgestoken nabij woonzorglocatie De Rietkraag aan de Kraaiendijk. Wie het vuurwerk had afgestoken, zagen de agenten niet. Kort na de constatering van de agenten zagen zij een groep jongeren lopen. "Bij het zien van de politie rende deze weg. Wij konden ze echter staande houden en hun identiteit vastleggen", aldus de politie.

Bij geen van de personen werd vuurwerk aangetroffen. Hun gegevens worden desalniettemin gedeeld met de gemeente Borsele en vastgelegd in de politiesystemen, zo laat de politie weten. "Bij herhaaldelijke overtredingen volgen er sancties."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (5-10-2022 om 12:31)
henkie en bos hebben dringend een cursus nodig betreffende politie bevoegdheden. hun reactie slaat nergens op.
Adam (3-10-2022 om 10:14)
@Bos: bevel tot blijven staan negeren en wegrennen is al een overtreding... Het moge duidelijk zijn dat als bij volwassenen de kennis al ontbreekt de kans dat de jeugd nog zwaarder over de schreef gaat alleen maar toeneemt.
Johan (3-10-2022 om 09:49)
Op zoiets moet je zuinig zijn: Echte Heinkenszandse Hangcultuur!
Martje (2-10-2022 om 16:59)
Top Politie! Het zal maar naast je deur gebeuren. Het gaat niet alleen om vuurwerk, ook geluidsoverlast speelt een grote rol. Er ontbreken nog een paar overtredingen die de HANG JONGEREN hebben gepleegd. +/- 10 tal lantarenpalen vernield om en nabij het schoolplein (Jan van Schengen school) en de beweegtuin. Terrasstoelen op het fietspad bij de beweegtuin gesleept. Rotjes op het balkon, flessen limonade van 1/5 liter bij de bewoners van de Fonteyne tegenover de beweegtuin gegooid. En een raam in gegooid bij een bewoner. Er zijn foto's gemaakt van de groep jongeren die dit wekelijks doen, en door gestuurd naar de politie. Wij buurt bewoners en omgeving zijn het zat! privacy wet? de hang jongeren mogen alles kapot maken?!
bram goeree (2-10-2022 om 13:38)
de grote fout is dat je tegenwoordig 12 maanden per jaar ''vuurwerk'' kan kopen .als ze dit nu eerst eens gaan verbieden en bestraffen dan is dat al een eind opgelost en dan nog een stuk opvoeding wat tegenwoordig ook vaak ontbreekt(druk,druk) vroeger staken wij ook vuurwerk af hoor maar geen oorlogstuig en ook pas de laatste week van December .deed je dit eerder werd je je er op aangesproken en kon je je vuurwerk inleveren en op oudjaar weer ophalen als je geluk had .en ook bij ouderen en ziekenhuizen was het ''not done'' om daar wat af te steken .iets met waarden en normen .die zijn tegenwoordig ver te zoeken
Michel (2-10-2022 om 12:27)
Bij het zien van de politie, weglopen. Dan heb je wat op je kerfstok, zo simpel is het
Cookie-instellingen beheren