Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 18 km

Politie controleert jongeren na afsteken vuurwerk

Toegevoegd: 01-10-2022, 07.23 uur
Politie controleert jongeren na afsteken vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - De politie heeft vrijdagavond in Heinkenszand een groep jongeren gecontroleerd nadat vuurwerk was afgestoken. Er kon niemand op heterdaad worden betrapt.


Volgens de politie zijn vanuit Heinkenszand de laatste tijd al veel meldingen gekomen van vuurwerkoverlast. De jeugdagenten van het politieteam Oosterscheldebekken gingen daarom vrijdag samen met wijkagenten en andere agenten van het basisteam het dorp in om te zoeken naar overlastgevers.

Rond 20.30 uur zagen en hoorden de politieagenten dat vuurwerk werd afgestoken nabij woonzorglocatie De Rietkraag aan de Kraaiendijk. Wie het vuurwerk had afgestoken, zagen de agenten niet. Kort na de constatering van de agenten zagen zij een groep jongeren lopen. "Bij het zien van de politie rende deze weg. Wij konden ze echter staande houden en hun identiteit vastleggen", aldus de politie.

Bij geen van de personen werd vuurwerk aangetroffen. Hun gegevens worden desalniettemin gedeeld met de gemeente Borsele en vastgelegd in de politiesystemen, zo laat de politie weten. "Bij herhaaldelijke overtredingen volgen er sancties."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michiel (1-10-2022 om 13:43)
* aanvulling vorig bericht. Heb mezelf vroeger ook vaak misdragen met vuurwerk, maar dat was wel pas de laatste 2 weken van December. Niet al in September. Dan kreeg ik wel een draai om me oren van het thuisfront
Michiel (1-10-2022 om 13:41)
Wat een naïeve reageerders hier zeg. Is altijd het zelfde groepje jongens in H'zand. Zelf vorig jaar deze gasten eens aangesproken. Naar een gewone burger die vraagt of misschien bij hun ouders vuurwerk willen afsteken ipv rond bejaardenwoningen krijg je een grote mond terug en gooien zodra je wegloopt nog een cobra achteraan. Heb mezelf ook vaak misdragen met vuurwerk, m
Johan (1-10-2022 om 13:37)
Het is toch nog geen 31 december? Is bij hun de kalender van de muur gevallen ofzo?
Arie77 (1-10-2022 om 12:43)
Laat die kinderen toch gewoon doen, vuurwerk hoort bij de donkere dagen. Wees blij dat ze buitenspelen en niet achter een schermpje zitten.
Henky (1-10-2022 om 11:03)
Bij geen van de personen werd vuurwerk aangetroffen. Hun gegevens worden desalniettemin gedeeld met de gemeente Borsele en vastgelegd in de politiesystemen, zo laat de politie weten HOE KUNNEN zei dit doen deze jongens hebben niets gedaan geen bewijs voor de politie en toch ff vast leggen ,ik vraag mijn af wie hier nu de dader is de jongens of de dames en heren van de politie ok misschien loopt er wel een vluchteling rondt of een arbeidsemigrant met klappertjes in zijn zak.
Bos (1-10-2022 om 10:41)
Wat geregistreerd in het politiesysteem en bij de gemeente als overtreding! Ze zijn niet op heterdaad betrapt en hadden niets verkeerds bij zich... Onschuldig dus en onterecht aangehouden ! Is de politie gek aan het worden dat ze deze jongeren als overtreders registreren! Het word tijd dat de bevolking de politie eens gaat opvoeden geloof ik.
Cookie-instellingen beheren