Weerbericht:
Buien
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 192 km

Man rijdt voor 10e keer zonder geldig rijbewijs

Toegevoegd: 01-10-2022, 13.03 uur
Man rijdt voor 10e keer zonder geldig rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Een 26-jarige man uit Utrecht is zaterdag in Kapelle aangehouden nadat hij door de politie voor de tiende keer was betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs.


De bestuurder werd door de politie aan de kant gezet nadat zijn voertuig was gespot door een ANPR-systeem. Met behulp van een ANPR-camera worden de kentekens van passerende voertuigen gescand waarna de politie een signaal krijgt als er iets mis is met één van de auto’s. In dit geval werd de Utrechter betrapt op de A58.

Agenten zetten de man rond 05.50 uur aan de kant bij de Kloosterpoort. Tijdens de controle gedroeg de man zich volgens de politie recalcitrant. Hij begon te gillen en te krijsen. Hierop hebben agenten hem aangehouden om op het politiebureau rustig alle formaliteiten af te kunnen handelen”, zo vertelt een woordvoerder van de politie.

De bestelauto waarin de man reed, is in beslag genomen toen bleek dat de man al voor de tiende keer werd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs dan wel het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Aan de officier van justitie wordt gevraagd om de auto vanwege de recidive verbeurd te verklaren. “De auto staat weliswaar op naam van een broer van de verdachte maar diens rijbewijs is volledig ongeldig verklaard”, aldus de politie. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sat (2-10-2022 om 19:52)
Denk er in de wet moet staan . Meermaals gepakt zonder rijbewijs . Eelke auto hij in zit verbeurd verklaren ongeacht van wie hij is lLren ze misschien niet uitlenen of sleutels erin laten anders ben ik hem dan kwijt
Goesnaar (2-10-2022 om 13:22)
Nederlandse overheid mag regels en wet veel harder aan pakken straks word kind dood gereden iemand die hardleers is .
Michel (2-10-2022 om 12:18)
Wanneer worden we eens verlost van deze aso's.
Piet (2-10-2022 om 09:15)
@Bert kaiser, wat heeft de politie dan te maken met de rechtspraak? De politie bepaalt de straf toch niet? Dat doet de rechtbank of openbaar ministerie. Ik denk goed gehandeld zo van de politie om zn auto is af te pakken. Die rechters en officieren moeten eens flinke gaan straffen, lijkt me als agent ook frustrerend om de straffen telkens te lezen
Ik (2-10-2022 om 08:53)
Zo iemand hoort in een inrichting thuis. Levens lang.
bram (2-10-2022 om 02:33)
Krijsen, 1 lel voor je kop en je bent direct stil. Gewoon praten, meer niet.. Je hebt geen rijbewijs en dan mag je gewoon niet rijden in een auto. Wat is daar mis mee? Alle kosten die daarbij komen zijn voor jouw rekening ! Werk je niet mee omdat je kennelijk te stom bent om dat te doen, dan worden gewoon al jouw spullen in beslag genomen en verbeurd verklaart. Zeker weten dat je wakker wordt. Je veroorzaakt geen ongelukken, gelukkig maar. Je kan dus kennelijk wel rijden in en met een auto. Ga op voor je rijbewijs, dan ben je van het gedonder af en mag je gewoon deelnemen aan het verkeer.
Cookie-instellingen beheren