Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bankpasfraudeurs aangehouden met hulp van beveiliger

Toegevoegd: 01-10-2022, 16.20 uur - Update: 01-10-2022, 19.06 uur
Bankpasfraudeurs aangehouden met hulp van beveiliger
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Dankzij een alerte beveiliger zijn vanmiddag twee mannen aangehouden op de Mortiereboulevard in Middelburg. De mannen worden verdacht van het plegen van bankpasfraude.


De beveiliger liet vanmiddag zijn oog vallen op een man die in korte tijd twee keer een elektronicazaak binnenliep. De man had zijn gezicht bedekt met een mondkapje. Volgens de politie wist de beveiliger uit ervaring dat dit vaak wordt gedaan door pinpasfraudeurs. De verdachte liep de eerste keer de winkel uit zonder een aankoop. Een half uur later kwam dezelfde man de winkel binnen en rekende hij een mobiele pinautomaat contant af met een biljet van 50 euro. Hierna stapte hij in zijn auto. Deze informatie gaf de beveiliger door aan de politie.

Agenten kwamen op deze melding ter plaatse en controleerden het voertuig. Hierin zat op dat moment een 18-jarige man uit Amersfoort. Het bleek de verdachte te zijn. Omdat deze man zich niet kon legitimeren, werd de auto doorzocht. Bij deze doorzoeking werden een buitgemaakte bankpas, de reader en contant geld aangetroffen. In totaal lag er in de auto 2.950 euro en een doorgeknipte en weer geplakte bankpas in de auto. De 22-jarige handlanger van de persoon in de auto bleek nog in de winkel te zijn.

De bankpas bleek van een 74-jarige vrouw uit Middelburg te zijn. De vrouw was eerder op de dag gebeld door een man die zich uitgaf als een bankmedewerker. Hij had haar wijsgemaakt dat vanwege fraude een collega de bankpas en de reader op zou komen halen. Kort na de afgifte werd met de pas bij een geldautomaat in Middelburg 3.000 euro van de rekening van het slachtoffer opgenomen. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pietje (2-10-2022 om 14:16)
Wauw, goed gedaan van de beveiliger, het zou veel moeten gebeuren. en Stop nu eens met oplichten , jatten , steken etc......
Beveiliger (2-10-2022 om 09:53)
Geweldig collega
mar (2-10-2022 om 09:11)
Heb ook wel eens dat onderbuikgevoel gehad en iets doorgegeven en ja hoor mijn gevoel was goed. Weer een oude dame die in het praatje is getrapt. Lezen deze mensen geen kranten, kijken ze niet naar programma's als Kassa en Opgelicht. Denk dat men toch weer eens moet folderen En regelmatig in huis-aan-huisbladen grote aandacht aangeven. Niet met een klein stukje maar duidelijk op de pagina. Geweldig dat deze beveiliger erger heeft voorkomen.
Ik (2-10-2022 om 08:48)
Knap werk, en fijn dat het slachtoffer alles terug krijgt. Zulk tuig is te lui dat ze gaan werken, en weet je na de straf gaan ze gewoon weer verder.
Jac (1-10-2022 om 21:30)
Hulde voor deze oplettende beveiliger, geeft de burger weer enig moed in deze steeds naarder wordende samenleving. Hoe laag moet je gezonken zijn om een 74 jarig ouwetje te beroven, wat een helden...... NOT.......
Joey (1-10-2022 om 19:38)
Kijk deze man is echt met zen werk bezig! Respect voor de beveiliger!
Cookie-instellingen beheren