Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangespoelde vinvis morgen pas weggehaald

Toegevoegd: 02-10-2022, 12.23 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De vinvis die vanochtend is aangespoeld bij de Zeedijk in Westkapelle wordt pas morgen weggehaald. De plek waar het dier ligt bevindt zich namelijk langs de route van de wandel-editie van de Kustmarathon.


Volgens Jaap van der Hiele van het Reddingsteam Zeedieren Nederland (RTZ) is het nog niet duidelijk of het kadaver nog ter plekke zal worden onderzocht of dat het gewoon wordt afgevoerd. Duidelijk is wel dat de 13 meter lange vinvis niet vandaag zal worden weggehaald. Volgens Van der Hiele is er dan veel te veel publiek en is het ook niet per se een fijn zicht.

Vinvissen leven overigens niet in de zuidelijke Noordzee. Volgens Van der Hiele komt het dier vermoedelijk uit de Golf van Biskaje of uit het noordelijke deel van de Noordzee. "Dan spreek je dus over het gebied boven Schotland en Noorwegen." De laatste tijd zijn in Frankrijk ook al meerdere dode vinvissen aangespoeld. Van der Hiele houdt er daarom rekening mee dat het nu aangespoelde dier oorspronkelijk eerst daar is aangespoeld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (3-10-2022 om 10:17)
In de jaren 70 maakte een opgezette soortgenoot een tour door Nederland. Ik vraag me af waar Jonas de Walvis nu is de geur viel daar wel mee; een weeiïge traangeur was alles.
Johan (2-10-2022 om 16:01)
Fijn dat er nog even naar dit enorme dier gekeken kan worden. De kans om zoiets te zien krijg je niet dagelijks.
Cookie-instellingen beheren