Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 134 km

Controle havengebied: voertuig fors te zwaar beladen

Toegevoegd: 03-10-2022, 11.19 uur
De politie werkte bij de controle samen met onder meer de Douane.
De politie werkte bij de controle samen met onder meer de Douane.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BORSSELE - In het havengebied Vlissingen-Oost bij Borssele zijn vorige week tijdens een controle 19 overtredingen vastgesteld. De meest opvallende volgens de politie: een voertuig dat in gewicht maar liefst vijf keer meer lading vervoerde dan was toegestaan.


Tijdens de controle, die woensdag werd gehouden, werkte de politie samen met de Douane, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). In totaal werden 33 voertuigen gecontroleerd. Het ging volgens de politie om een mix van vrachtwagens en bestelwagens.

Er werden verschillende bekeuringen uitgedeeld voor de gebreken aan de technische staat van de voertuigen. Zo was onder meer sprake van te gladde banden (2x) en ontbrak een richtingaanwijzer. Er werd ook gewaarschuwd, onder meer voor een ontbrekend achterlicht.

Andere overtredingen hadden te maken met de lading. Zo was één keer sprake van uitstekende delen en was bij een ander voertuig geen stootbalk bevestigd bij te ver uitstekende lading. Verder bleken twee voertuigen te zwaar beladen. In één geval was dus sprake van een wel erg forse overschrijding. Dit voertuig mocht 600 kilo lading vervoeren maar bleek er maar liefst 3.000 bij te hebben.

De handhavers maakten ook nog processen verbaal op voor onder meet het overtreden van de accijnswet, het mobiel bellen tijdens het rijden (2x), het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden zonder vervoersvergunning. Verder bleek één voertuig te breed en was een ander voertuig te hoog. Eén van de bestuurders werd beboet omdat hij/zij geen identiteitsbewijs kon tonen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bietieakemaai? (3-10-2022 om 19:21)
Ik hoop dat ze ook eens kijken naar de te hoog geladen wagens met bieten zonder dekzeil erover heen. Heb er ooit 1 op mijn voorruit gehad. Zie ze weer volop rijden. Maar een enkele wagen met dekzeil. Bieten steken ver boven de laadbak uit.
bert kaiser (3-10-2022 om 17:27)
je zal maar plotseling moeten remmen met zo'n lading , goed dat er op gehandhaafd word
Toon (3-10-2022 om 14:58)
Overbelading: auto met 600 kg laadvermogen moet ingeschreven staan voor eigen vervoer of vervoer voor derden ( zg beroeps goederenvervoer). De regels voor overbelading staan in het wegenverkeersreglement maar zijn in dit geval strafbaar gesteld in de Wet op de Economische Delicten. Er mag dan op een zeer fikse boete gerekend worden. In ieder geval moet de overtreding ter plaatse worden opgehouden (afladen). Verder kunnen andere overtredingen, die door de fikse overbelading (kunnen) worden ontstaan eveneens "meegenomen" worden. Enkele 1.000 den euro's boete zijn dan wel mogelijk. Bij dit soort controles zijn altijd speciaal daarvoor opgeleide politiemensen aanwezig en die hebben vaker met dit bijltje gehakt.
Fox84 (3-10-2022 om 13:02)
Ondanks alles toch een prachtig plaatje geschoten zo met die regenboog!
Cookie-instellingen beheren