Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangespoelde vinvis geborgen, veel toeschouwers

Toegevoegd: 03-10-2022, 12.11 uur - Update: 13-10-2022, 09.25 uur
Door: Eugène Harthoorn

WESTKAPELLE - Momenteel wordt de vinvis geborgen die gisteren aanspoelde op de Zeedijk bij Westkapelle. De berging trekt veel bekijks.


De vinvis wordt door de Universiteit van Utrecht, faculteit diergeneeskunde en pathologie, en Naturalis geborgen. Dit doen zijn door de vis in stukken te snijden. Diverse onderdelen van de vis worden komende periode onderzocht door beide organisaties. De vis is volgens de medewerkers te ver ontbonden om specifiek onderzoek te doen. HIerom zijn er enkel een paar bruikbare stukken apart gehouden voor onderzoek. De rest van het kadaver wordt afgevoerd.

De vinvis spoelde gisterenmorgen vroeg aan op de Zeedijk bij Westkapelle. Vanwege de Kustmarathon die op dat moment gehouden werd, is besloten dat de vis later geborgen zou worden. De politie heeft een ruime afzetting gemaakt zodat de medewerkers van de organisaties hun werk kunnen doen. De berging trekt veel bekijks.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren