Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 46 km

Twaalf mensen beboet voor opgevoerde bromfietsen

Toegevoegd: 04-10-2022, 14.25 uur
Twaalf mensen beboet voor opgevoerde bromfietsen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG - De politie heeft vanmorgen 12 personen beboet voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid van hun snor-/bromfiets. De politie controleerde de bestuurders bij de Draaibrug bij Oost-Souburg.


Acht van de 12 personen kregen naast hun bekeuring ook een WOK (wachten op keuren) status aangezegd gekregen. Volgens de politie moeten deze personen hun snor- of bromfiets laten terugvoeren en deze vervolgens ter keuring aanbieden bij het RDW. Na deze keuring mag het voertuig pas weer op de openbare weg worden gebruikt.

De keuring van een snor-/bromfiets kost minimaal €67 bij het RDW. Deze kosten zijn voor rekening van de eigenaar van het voertuig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (8-10-2022 om 12:41)
De maximale constructiesnelheid van hun snor-/bromfiets is de snelheid die het ding loopt ZONDER begrenzer. Dat is de snelheid waarvoor het apparaat geconstrueerd is. Vervolgens wordt de motor zwaar geknepen waardoor die niet meer efficient loopt en meer vervuild en gaan ze dat 'constructie snelheid' noemen. Dat is gewoon onzin. Dat wil niet zeggen dat je ze niet hoeft te controleren, maar laat ze die onzin toch eens achterwege laten. @C.J.J. Je weet het verschil niet tussen een misdrijf en een overtreding en wat er bedoeld wordt met 'ga boeven vangen'? Ga maar eens Opsporing Verzocht kijken dan. Ik heb toch liever dat ze dat soort lui pakken en opsluiten dan dat ze op boetes jagen! Of zie je geen verschil?
Ikke (7-10-2022 om 21:52)
Ach @Tabon, doe maar stoer. Jij bent het zowiezo niet waar het over gaat. Als zoiets een klein kind aanrijdt is het leed niet te overzien.
C.J.J. marijs (6-10-2022 om 07:58)
er word snel gezegd "ga boeven vangen"maar als je de wet niet respecteert BEN je ook een boef , en die moeten gevangen en bestraft worden. PUNT UIT. !!!
tabon (5-10-2022 om 22:28)
Niet normaal om met zon crosser over straat tegaan. Maarrrr soms kan ik het niet laten.
Ikke (4-10-2022 om 22:35)
@Sjonge, dat is niet perse van deze tijd. In de jaren 80 toen wij Honda MT en MB reden werd er ook op brommertjes gejaagd. Maar hoe het nu in Souburg gaat is gewoon van de gekke. Er rijdt nu ook een crosser bij die groep hele dagen op de openbare weg, zonder verzekering, helm en 's avonds zonder verlichting. Controleer het Koopmansvoetpad eens wat vaker, een uurtje in de maand zet geen zoden aan de dijk. Daar wordt je als wandelaar van je sokken gereden door scooters.
Albert (4-10-2022 om 19:17)
Mooi, dat er weer op gecontroleerd word. Er is een groep die scheurt als gekken op scooters door oost souburg.
Cookie-instellingen beheren