Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 239 km

Twee nepagenten opgepakt in Terneuzen

Toegevoegd: 13-04-2007, 20.53 uur
Door: Politie Zeeland

TERNEUZEN - De politie heeft vandaag twee mannen van 19- en 22 jaar afkomstig uit Sas van Gent aangehouden omdat zij zich voordeden als “echte” agenten.

De afgelopen weken “surveilleerden” beide mannen regelmatig in een auto over de wegen rond Terneuzen, voornamelijk op de Tractaatweg en langs het kanaal. De auto waarin ze reden was voorzien van een blauw zwaailicht en blauwe knipperlichten.

Ze droegen ook kleding voorzien van het politielogo en hadden beiden een “oortje” in. Als ze tijdens hun missie zagen dat andere weggebruikers een verkeersovertreding maakten, werden deze aan de kant gezet. Bij het aanspreken deden ze zich voor als agenten en deelden zelfs boetes uit die ze uitschreven op papier voorzien van het politielogo.

Nederlanders kregen een “bon” uitgereikt en hen werd gezegd dat ze de acceptgiro binnenkort thuis konden verwachten. Enkele Belgische bestuurders moesten gelijk hun “boete” betalen. Als ze niet genoeg contant geld bij zich hadden, gingen ze mee naar een pinautomaat.

Bij huiszoeking in de woning van een van de verdachten werd alles wat betrekking heeft op het valselijk uitgeven als agent (de uniformen, legitimatie, headsets en blauwe lampen) in beslaggenomen. De beide mannen zijn na verhoor en opmaken van proces-verbaal inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De politie wil graag in contact komen met mensen die ook “bekeurd” zijn door dit duo. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren