Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 134 km

Vier arrestaties voor poging inbraak juwelier Goes

Toegevoegd: 06-10-2022, 08.51 uur - Update: 06-10-2022, 12.59 uur
Vier arrestaties voor poging inbraak juwelier Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

GOES - De politie heeft vannacht vier personen aangehouden op verdenking van een inbraakpoging bij een juwelier. Bij het onderzoek werd door meerdere afdelingen van de politie samengewerkt.


Woensdag bleek dat er was ingebroken in een juwelierszaak in de Lange Kerkstraat. De winkel was op dat moment gesloten. Omdat de politie het vermoeden had dat de dief of dieven mogelijk terug zouden komen, hielden agenten de winkel in de gaten. Hierbij werd samengewerkt door het flexteam Zeeland, de districtrecherche Zeeland, de Landelijke Eenheid, het Operationeel Centrum in Bergen op Zoom, de afdeling Forensische Opsporing en agenten van de basisteams Walcheren en Oosterscheldebekken.

In de nacht van woensdag op donderdag bleek kort na middernacht dat de agenten gelijk hadden: de inbrekers kwamen inderdaad terug. Op het dak van de juwelier konden vier personen op heterdaad worden betrapt en aangehouden. De verdachten zijn twee mannen uit Almere (32 en 42 jaar oud), een 27-jarige man uit Bilthoven en een 46-jarige man uit Utrecht. Het viertal is aangehouden en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

Voor de actie werd ook een politiehelikopter opgeroepen maar de inzet hiervan bleek niet nodig: de dieven waren al gepakt voordat de helikopter arriveerde.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (6-10-2022 om 12:55)
Kijk dit zijn nou eens goede berichten over de politie, met goed onderzoek daadwerkelijk echte boeven pakken. Chapeau politie !
Cees (6-10-2022 om 12:50)
Complimenten politie Goes. Daders komen uit Utrecht. Zeker uit de Kanaalbuurt en komen uit de richting van plofkrakers. Kennelijk hebben deze figuren hun activiteiten aangepast nu plofkraken steeds fysieke maatregelen zijn genomen. Nogmaals complimenten. Blijf uit Zeeland
Cookie-instellingen beheren