Weerbericht:
Eerst plaatselijk dichte mist en gladheid
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 32 km

Speurhonden ingezet bij controles Middelburg

Toegevoegd: 06-10-2022, 17.17 uur
Speurhonden ingezet bij controles Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Met behulp van speurhonden heeft de politie woensdag samen met de gemeente Middelburg en medewerkers van Orionis Walcheren verschillende locaties in Middelburg gecontroleerd. Doel was ondermijning tegen te gaan. Bij de controles zijn onder meer milieu-overtredingen en mogelijke uitkeringsfraude geconstateerd.


In totaal werden tien locaties bezocht. Het ging onder meer om bedrijfspanden. Op een aantal locaties was alles in orde, maar er waren ook locaties waar niet alles in orde was. Met name op het gebied van milieuregelgeving werden overtredingen geconstateerd. Volgens de gemeente Middelburg was geen sprake van grote misstanden.

Tijdens één van de controles bleek onder meer dat een loods werd gebruikt als slaapplek/woning terwijl dit niet was toegestaan. De eigenaren krijgen enige tijd om de overtredingen te herstellen waarna er een hercontrole zal plaatsvinden. Orionis gaat uitzoeken of twee personen die werkend werden aangetroffen, al dan niet een uitkering hebben. Volgens de gemeente hebben de controles ook interessante informatie opgeleverd die weer gebruikt kan worden voor nieuwe controles.

Het doel van de controles is dat de bedrijven zich houden aan de geldende wet- en regelgeving. Een ander doel is het zo onaantrekkelijk mogelijk maken van ondermijnende criminaliteit. Door deze acties wordt er onder andere voor gezorgd dat eerlijke bedrijven alle ruimte krijgen om te ondernemen in een stad waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen.

Het was de veertiende controle sinds de start van dergelijke controles in 2018. Ondanks het feit dat niet alle ondernemers even blij waren met de controle, kregen de medewerkers van de deelnemende partijen volgens een woordvoerder vooral positieve reacties van andere ondernemers en inwoners.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren