Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 146 km

KNRM vaart uit voor watersporters in nood

Toegevoegd: 06-10-2022, 19.01 uur
KNRM vaart uit voor watersporters in nood
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Noordzee zijn donderdagmiddag meerdere watersporters in problemen gekomen. De KNRM-reddingboten van de stations Neeltje Jans en Westkapelle schoten te hulp.


Rond 14.15 uur werd melding gemaakt van een kitesurfer die zou zijn afgedreven nabij Oostkapelle. Hierop werd de bemanning van de reddingboot Uly (Westkapelle) opgeroepen. De watersporter bleek even later veilig en wel op de kant te staan maar de kite moest nog wel uit zee worden gevist. De KNRM heeft de vlieger meegenomen naar het reddingstation alwaar deze is opgehaald.

Het tweede incident vond rond 17.25 uur plaats nabij Vrouwenpolder. Dit keer was sprake van een surfer die in problemen was geraakt. Een zwemmer die de surfer te hulp was geschoten, zou volgens de melder ook in problemen zijn gekomen. Voor deze melding werden de reddingboten van zowel Neeltje Jans als Westkapelle opgepiept. De redders van het station Neeltje Jans hadden de situatie snel onder controle en de inzet van de collega's uit Westkapelle was daarom niet meer nodig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren