Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 41 km

Rechtbank: 'Verdachte hoefde niet over gras te rijden'

Toegevoegd: 07-10-2022, 16.40 uur
Het ongeluk gebeurde in 2021 bij de Nieuwe Kleverskerkseweg.
Het ongeluk gebeurde in 2021 bij de Nieuwe Kleverskerkseweg.
© Foto: Manfred Berrevoets (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 31-jarige J. van der K. uit Arnemuiden die 4 februari 2021 een verkeersongeval op de Nieuwe Kleverskerkseweg in Middelburg veroorzaakt een hogere straf gegeven dan de officier van justitie had geëist. Niet alleen een boete van 1.000 euro, maar ook een rijverbod van drie maanden. De rechtbank is van oordeel dat Van de K. zich schuldig heeft gemaakt aan een verkeersmisdrijf in plaats van een overtreding.


Van de K. stond op de parkeerplaats van het bedrijf aan de Nieuwe Kleverskerseweg in Middelburg waar hij werkte en wilde een broodje gaan halen. Volgens hem stond zijn auto ingeklemd en reed hij daarom over het gras en het fietspad de weg op. Op het fietspad kwam Van de K. in botsing met een 30-jarige snorfietser uit Vlissingen. Voor hem werd een traumahelikopter opgeroepen maar het letsel van de Vlissinger bleek uiteindelijk mee te vallen, zo liet de politie kort na het ongeval weten.

Na de aanrijding startte de politie een onderzoek. Camerabeelden lieten meer dan genoeg ruimte zien, zodat Van de K. ook op de 'normale' manier weg had kunnen rijden, zo stelde het Openbaar Ministerie (OM). De rechtbank bleek het daarmee eens te zijn. "Verdachte heeft er uit gemak voor gekozen om met zijn auto over de grasberm en het fietspad de doorgaande weg op te rijden", zo stelt de rechtbank in haar vonnis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser (7-10-2022 om 20:27)
Goed gedaan, broodje halen met de auto en dan maar de kortste weg over het fietspad. Mag ie dat een poos te voet of met de fiets doen. Eigen schuld. Droeftoeter.
Cookie-instellingen beheren