Weerbericht:
Vannacht en morgenochtend plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand bij appartementencomplex Cadzand

Toegevoegd: 09-10-2022, 16.05 uur
Door: Eugène Harthoorn

CADZAND - De brandweer heeft vanmiddag een appartementencomplex ontruimd in Cadzand nadat er brand was uitgebroken. Er is opgeschaald naar middelbrand.


Omstreeks 15.30 uur werd de brand gemeld in een appartementencomplex aan de Boulevard de Wielingen te Cadzand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn ter plaatse gekomen. Volgens de agenten van het basisteam Zeeuws-Vlaanderen woedde de brand op de bovenste verdieping.

Ter plaatse bleek dat er brand was uitgebroken in een appartement. Hierop is het appartementencomplex ontruimd. Dankzij het brandalarm konden de bewoners snel gewaarschuwd worden.Het ontruimingssignaal (slowhoop) heeft de aanwezigen gealarmeerd. De appartementen op de begane grond zijn ontruimd. De overige verdiepingen worden nu gecontroleerd. De sprinklerinstallatie is ook geactiveerd. In het pand waren 35 appartementen gevestigd.

De brand is omstreeks 16.00 uur gedoofd, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. De gangen worden nu geventileerd. Omstreeks 17.15 uur gaf de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester'.Het appartement waar de brand heeft gewoed is voorlopig niet geschikt voor bewoning. De overige appartementen worden vrijgegeven zodat de bewoners terug kunnen naar die appartementen. In het appartementencomplex is sprake van rook-, roet- en waterschade. Stichting Salvage komt de getroffen personen helpen bij de afhandeling van de schade. 

 


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren