Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 265 km

Agenten trekken wapens bij arrestatie in Vlissingen

Toegevoegd: 10-10-2022, 02.36 uur
De verdachte kon veilig worden ingerekend.
De verdachte kon veilig worden ingerekend.
© Foto: Jelte Poppe
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Politieagenten hebben zondagavond in Vlissingen hun dienstwapen getrokken om zo een verdachte veilig te kunnen aanhouden.


De arrestatie vond plaats bij de Van Dishoeckstraat na een melding van een conflict waarbij iemand zou hebben gedreigd met een vuurwapen. Agenten gingen volgens procedure ter plekke met zware vesten aan. Nadat duidelijk was wie de verdachte was en deze was gelokaliseerd, werd een zogeheten BTGV gebruikt om de persoon aan te houden.

BTGV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. De verdachte wordt hierbij met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en vervolgens aangehouden. Bij de situatie zondagavond in Vlissingen trokken de agenten ook hun dienstwapen. Dit richtten ze op de verdachte. Gelukkig hoefden de wapens niet gebruikt te worden en kon de verdachte veilig worden ingerekend. Hij is overgebracht naar Torentijd in Middelburg.

De politie laat weten dat de zaak maandag verder zal worden onderzocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren