Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Winkeldieven opgepakt na wilde achtervolging

Toegevoegd: 11-10-2022, 17.01 uur
Winkeldieven opgepakt na wilde achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Na een achtervolging waarbij zeer hoge snelheden werden bereikt, heeft de politie vanochtend in Zeeuws-Vlaanderen twee verdachten van winkeldiefstal aanhouden.


Rond 08.20 uur meldde een medewerker van een supermarkt in Sas van Gent dat er, ondanks het vroege uur, al een winkeldiefstal was gepleegd. De dieven gingen er vandoor maar een winkelmedewerker wist wel het kenteken te noteren. Agenten zochten daarom in de buurt naar de betreffende auto. Tijdens deze zoektocht kwam het voertuig de agenten tegemoet op de Westkade (N252) in Sas van Gent. De dienstauto werd gekeerd en een achtervolging startte.

Met 80 kilometer per uur reden de verdachten vervolgens door de 30km-zone in Zandstraat. Volgens de politie werden hierdoor voetgangers in gevaar gebracht. Nadat men het buurtschap had verlaten, werd volgens de politie de snelheid nog verder opgevoerd tot zeker 160 kilometer per uur. Met deze snelheid reden de dieven achtereenvolgens richting Philippine en Hoek. Vervolgens namen ze de Sluiskiltunnel (N62). Na de tunnel was het voor de agenten veilig genoeg om de vluchtende auto te passeren en deze te laten stoppen.

Rond 08.50 uur werden de verdachten aangehouden. Ze zijn vervoerd naar een politiecellencomplex en worden daar verhoord. In de auto troffen de agenten diverse verpakkingen vlees en blikjes bier aan die afkomstig waren uit de supermarkt. De winkeldieven bleken uit Terneuzen te komen. Het gaat om mannen van 22 en 38 jaar oud. Het rijbewijs van de bestuurder, de man van 38, is ingevorderd. De twee zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (14-10-2022 om 17:00)
Nee Timsalabim, Cees heeft helemaal gelijk. Zulke aso´s moeten voor een tijd uit deze samenleving.
Timsalabim (13-10-2022 om 09:04)
Het heeft niks met d66 te maken Cees; weet u wel hoe de rechtspraak werkt in Nederland? Er wordt gekeken naar de geleden schade en aan de hand daarvan wordt aan de wet getoetst welke straf er opgelegd wordt. Maarja, u kunt dit natuurlijk allemaal veeeeeeeeeeel beter zonder ervaring en studie.
Peter (12-10-2022 om 18:20)
Inderdaad Cees, als het aan D66 er Franc wWeerwind ligt komen deze gasten morgen weer vrij en mogen ze zijn chauffeur en adviseur nog worden
Cees (12-10-2022 om 10:07)
Super gedaan politie. Complimenten. Wat een waardeloze lui toch. Nu nog een ferme straf, maar dat wordt 20- uur taakstraf, waarvan 10 uur voorwaardelijk, Bedankt linkse D 66 rechters voor en veilige samenleving.
Erik (12-10-2022 om 08:32)
Van bier en vlees naar water en brood...stelletje hersenlozen. Hoe groot is de kans dat je ontkomt aan de politie, zeker hier in Zeeland.
pietje (12-10-2022 om 06:46)
gelukkig dat je daar een laag aantal bevolking hebt, want normaal gesproken , staakt de politie in de rest van het land , zulke achtervolgingen.........
Cookie-instellingen beheren