Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandje in lading bakfiets Middelburg, man onwel

Toegevoegd: 13-10-2022, 14.30 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is donderdagmiddag brand ontstaan in de lading accu's die iemand vervoerde in zijn bakfiets. De brandweer heeft de brand geblust. Omdat de fietser onwel werd, is hij ter plaatse nagekeken door een ambulancemedewerker.


Het brandje werd rond 13.25 uur ontdekt toen de man fietste op het Torenwegpad ter hoogte van de brandweerkazerne aan de Torenweg. De brandweer rukte echter niet uit vanaf de Torenweg maar vanaf de Stromenweg. Dit omdat tijdens kantooruren een dagdienst inzetbaar is vanaf deze kazerne en in zo'n geval dus geen vrijwilligers opgeroepen hoeven te worden.

De brandweerlieden hebben het brandje geblust en een nacontrole uitgevoerd met behulp van een warmtebeeldcamera. Rond 13.55 uur zat de klus erop. Op datzelfde moment werd de fietser echter onwel, vermoedelijk door de ingeademde dampen. Een rapid responder van de ambulancedienst heeft de man gecontroleerd maar hij mocht hierna zijn weg zelfstandig vervolgen.

Volgens de fietser was hij onderweg naar de milieustraat en zijn tijdens het rijden vermoedelijk twee accu's tegen elkaar gebotst. Dat zou zijn gebeurd toen hij moest uitwijken voor een auto. De plastic bak waarin de accu's zaten, liep door de brand flink wat schade op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren