Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overtredingen geconstateerd bij controle op verhuur aan arbeidsmigranten

Toegevoegd: 14-10-2022, 15.06 uur
Overtredingen geconstateerd bij controle op verhuur aan arbeidsmigranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Bij een controle op kamerverhuur in Terneuzen aan arbeidsmigranten zijn dinsdag 11 oktober verschillende overtredingen geconstateerd. Daarbij ging het onder meer om het ontbreken van de juiste vergunningen, veiligheidseisen en het niet aangemeld staan in de basisregistratie.


Toezichthouders van de gemeente Terneuzen controleerden dinsdagavond 11 oktober verschillende woningen waarin kamers aan arbeidsmigranten worden verhuurd. in negentien van die woningen stelden de controleurs verschillende overtredingen vast.

Zo hadden veertien woningen niet de vereiste vergunning voor verhuur aan arbeidsmigranten, voldeden negen huizenvoldeden niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Zo ontbraken blusmiddelen en was er onjuist gebruik van verdeeldozen. Ook waren er geen rookmelders geplaatst of rookmelders werkten niet.

Verder werden er in dertien woningen overtredingen vastgesteld van de Woningwet en het Bouwbesluit. Volgens de gemeente Terneuzen betroffen dat bouwkundige zaken, zoals geen veilig gebruik van de trap, ontbreken van vloerafscheidingen, schimmel op muren door onvoldoende ventilatie en te kleine kamers die niet voldeden aan de voorschriften voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Ten slotte stelden de toezichthouders vast dat 44 arbeidsmigranten niet aangemeld in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. De eigenaren van de gecontroleerde woningen krijgen een brief met het dringende verzoek een einde te maken aan de overtredingen.

De gemeente laat in een persbericht weten dat het belangrijk is om deze controles te houden. Het doel is om onveilige en onrechtmatige situaties en problemen in de woonomgeving te voorkomen. Daarnaast wil de gemeente ook een signaal afgeven aan ondernemers en inwoners dat ieder zich aan de regels moet houden en dat overtredingen niet worden toegestaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (15-10-2022 om 18:59)
Ik heb niets tegen buitenlanders,maar door de regering loopt het de spuigaten uit. Laat de Nederlanders die niet willen werken dit werk verplicht doen, anders geen loon. In onze tijd was je blij dat je werk had en dan kon je verder solliciteren. Ze zijn tegenwoordig teveel verwend en krijgen aan alle kanten hulp.
Bastiaan (15-10-2022 om 11:29)
Ja Bram, Ik sta vierkant achter je,wij kennen ook zo'n figuur die een aantal huizen verhuurd. En die maakt er ook een zooitje van. Laat zelfs huurders betalen voor een ondertekening van een huurovereenkomst,en 3 maanden huur vooruit als borg en daar houd het niet mee op, verhuur van een kamer,(waar meerdere mensen in een huis zitten),....voornamelijk arbeidsmigranten, dat kost bij deze vehuurder per maand695 euro. Het betreft hier panden in Axel,kerkdreef,wilhelminastraaten Sluiskil in de louisastraat overal schimmel,lekkages,levensgevaarlijke situaties van het elektrisch,in alle panden. Nou gemeente terneuzen,leef je uit,en ga ervoor om deze situaties eens aan te pakken.
mar (15-10-2022 om 09:47)
Idd. Wordt alsmaar gekker. Nederlanders komen niet aan een woning en die doen maar. Ze leven de boel uit en met de nodige overlast van dronken personen. Huizen worden opgekocht en men zet er het maximale aan bedden in, zo je hier leest ook nog niet eens geregistreerd. Waar gaat het heen. Wij maar betalen en misstanden melden en dan lees je dit!?
Peter van Es (15-10-2022 om 08:18)
Dat het in orde moet zijn prima , maar zelf onze eigen regering is niet in staat om dit te organiseren . Dit is dagelijks nieuws . Deze mensen hebben nog een dak boven hun hoofd . Er zijn er heel veel die in de buitenlucht bivakkeren zonder fatsoenlijke menswaardige voorzieningen.
bram goeree (14-10-2022 om 18:32)
dit speelt al zo lang een beetje laat om er nu pas tegen op te treden .het is niet enkel gevaarlijk ,wat te denken van de overlast ..maar ja net als de overheid lopen gemeenten en provincies nogal eens ver achter de feiten aan .word steeds erger .maar owee als de burgers even te laat is met betalen dan vliegen de aanmaningen je om de oren
Cookie-instellingen beheren