Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 203 km

Onverschillige fietser bekeurd voor append fietsen

Toegevoegd: 14-10-2022, 21.31 uur
De agenten surveilleerden in het centrum van Middelburg.
De agenten surveilleerden in het centrum van Middelburg.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft tijdens een surveillance in het centrum van Middelburg een fietser bekeurd die appte tijdens het fietsen. Volgens de Walcherse agenten zou de jongeman onverschillig hebben gereageerd op de bekeuring.


De agenten van het basisteam Walcheren controleerden vrijdag in het centrum van Middelburg. Enkele fietsers kregen daarbij waarschuwingen voor het fietsen in de stad. Uiteindelijk deelden de dienders ook een bekeuring uit toen zij een jongeman zagen appen tijdens het fietsen.

 Wat volgens de agenten opviel was de mentaliteit en de onverschilligheid van de jongen. Uiteindelijk kreeg de fietser een prent voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het fietsen. De hoogte van die boete bedraagt 140 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nelie (19-10-2022 om 12:33)
Jan dan moet de bijstandmoeder er voor zorgen en het kind leren dat bepaalde dingen nu een keer niet mogen. Doe je het toch kost het geld.
bram goeree (18-10-2022 om 19:53)
tuur wanneer jij iemand tegenkomt die het belangrijker vind om met zijn gsm te spelen dan op het verkeer let en die jou dan in de kreukels rijd ,dan gaan we nog eens kijken wie er onder een steen leeft .en wanneer die jongeren zoveel dingen tegelijk kunnen waarom moet je dan de meesten waarschuwen als ze je tegemoet komen en omdat ze niet opletten bijna tegen je aan rijden en dan soms ook nog pissig zijn .het is verboden en of jij dit nu leuk vind of niet .verboden is verboden .
AntiGSM (18-10-2022 om 19:35)
Sorry voor alle goedbedoelde opmerkingen maar deelnemen aan het verkeer en bezig zijn met een telefoon GAAT GEWOON NIET!! Multitasking bestaat niet, dan doe je gewoon 2 dingen voor de helft. De jeugd geeft ook bijna nergens richting aan omdat dat niet gaat met een telefoon in de hand, dat ze dat zelf niet belangrijk vinden is tot daar aan toe maar een grote ergernis en levensgevaarlijk voor medeweggebruikers! Geen boetes meer maar telefoons en rijbewijzen afpakken, wedden dat dat wel helpt? Vooral die telefoon afpakken, dan gaan ze helemaal trillen en krijgen gelijk ontwenningsverschijnselen, belachelijk gewoon! Heel hun leven bestaat daaruit...zonde van de jeugd...
Henk (18-10-2022 om 15:48)
Op rijd? De reactietijd is altijd langer met Tsja, vorige week is er nog een appende fietsende jongere door een automobilist geschept. Juist dat zelfvoldane, denk J willems, zorgt ervoor dat het er niet veiliger op wordt. Ook leuk voor de betrokken slachtoffers /s Als ik zie dat ze tijdens het deelnemen aan het verkeer met iets anders bezig, laat ik diegene met een korte toeter al schrikken.....want blijkbaar schrikt ie want blijkbaar was ie toch niet helemaal bij de les.
Tuur (17-10-2022 om 19:30)
@J willems, ik ga met je mee. Voor het juiste perspectief, ik ben een vijftiger en dus niet opgegroeid met een telefoon in mijn hand maar ik zit ongeveer 80000km per jaar in het verkeer met verschillende voertuigen en het valt met in het bijzonder op dat de meeste jongeren je gewoon op tijd opmerken ook al kijken ze op hun scherm, het is een soort van evolutie dat jongeren ook op andere dingen kunnen reageren terwijl ze met een telefoon bezig zijn. Reacties van oa Willem en Bram Goeree slaan nergens op, deze mensen liggen al heel lang onder een grote kei.
J willems (17-10-2022 om 11:54)
Ik denk dat best veel mensen vergeten dat wij jongeren met de telefoon in handen geboren worden. We kunnen blind typen en opletten op de weg tegelijk. De meeste ongelukken met telefoon op de fiets zijn de oudere mensen die uberhaupt aan de mobiele telefoon hebben moeten wennen. Ja, verkeersveiligheid is alles MAAR ben niet verbaasd dat een boete hiervoor ons niet warm of koud maakt.
Cookie-instellingen beheren